Засоби захисту рослин — головне правильно використовувати

Сучасні засоби захисту рослин необхідні для отримання багатого врожаю. Вміле їх використання забезпечить захист сільськогосподарських культур від шкідників: бур’янів, комах та грибкових хвороб, що знижують врожайний потенціал рослин.

Компанія «Аптека садівника» реалізує широкий спектр засобів захисту рослин, які забезпечать надійний захист вашого саду та городу. Серед них:

  • гербіциди;
  • інсектициди;
  • протруйники;
  • фунгіциди;    
  • стимулятори росту та мікродобрива;
  • допоміжні речовини;  
  • родентициди.

При використанні засобів захисту рослин слід дотримуватися наступних правил.

1. Запитуйте перед купівлею

Спочатку визначте проблему (хвороба чи шкідник). Якщо сумніваєтесь, то зверніться до консультанта або досвідченого садівника. Засоби захисту рослин є для рослин тим, чим ліки — для людей. З’ясуйте, чи необхідні вони для боротьби з хворобами та шкідниками.

2. Уважно прочитайте етикетку

Перед використанням засобів захисту рослин обов’язково прочитайте інструкцію із застосування. Це найкраще джерело інформації про безпечне та ефективне використання засобів захисту рослин. Там також міститься інформація про небезпеку та заходи безпеки.

3. Використовуйте лише за необхідності

Застосовуйте засоби охорони рослин лише на рослинах, заражених хворобами або атакованих шкідниками. Перш за все, добре ознайомтесь із особливостями рослини, оскільки симптоми можуть мати фізіологічну основу (наприклад, хлороз на старих листках може бути спричинений дефіцитом азоту).

4. Не забудьте про захист

Перед тим, як приготувати рідину, надіньте захисний одяг — рукавички, гумові чоботи, окуляри. Уникайте контакту шкіри з рідиною. Не можна їсти, пити і палити під час роботи або відразу після неї.

5. Беріть потрібну кількість

Готуйте лише стільки робочої рідини, скільки потрібно для одноразового використання. Ніколи не виливайте зайву робочу рідину в каналізацію. Якщо після обробки залишається надлишок розчину, розподіліть його на попередньо обробленій ділянці.

6. Дотримуйтесь доз та обмеження в часі

Готуйте робочу рідину лише відповідно до інструкцій на етикетці. Не перевищуйте рекомендовану дозу засобів захисту рослин. Щоб виміряти точну кількість препарату, використовуйте мірну чашку зі шкалою, яка допоможе вам точно визначити рекомендовану кількість препарату. З багатьма хворобами та шкідниками можна впоратись лише на певній фазі розвитку рослини, тому важливо визначити  відповідну дату.

7. Чекайте погоди

Обробку засобами захисту рослин слід проводити ввечері, коли вже не літають бджоли. Уникайте використання пестицидів під час дощу (ризик змивання рідини) та у вітряну погоду (ризик розвіювання рідини). Закрийте вікна та двері будинку. Людям і тваринам слід уникати ділянки, що обприскується. Прочитайте в інструкції коли до неї можна безпечно повернутися.