Алюмінієві вікна в домі: причини популярності

Неможливо не рахуватися з природним бажанням людини оточити себе комфортом і затишком. Чималий внесок в це прагнення вносить хороший віконний профіль. У даній статті ми розповімо вам про алюмінієвий віконний профіль, який зараз набирає все більшої популярності.

Алюмінієві вікна вже можуть конкурувати з металопластиковими в своєму дизайні, міцності і енерго-ефективності, і саме про них ми поговоримо більш детально. А якщо наведені нижче аргументи вас переконають, то на сайті https://glasso.ua/okonno-dvernye-systemy/ ви зможете отримати більш детальну консультацію і замовити вікна GLASSO, виготовлених з кращих на сьогоднішній день профільних систем Aluprof, Reynaers, Schüco. 

Як вибрати алюмінієві вікна

В першу чергу потрібно відзначити, що для приміщень, в яких планується цілорічне проживання необхідно встановлювати конструкції тільки з теплого алюмінію. Сам по собі алюміній майже повністю проводить холод, а для того, щоб віконний профіль з алюмінію не втрачав тепло, зовнішню частину рами і внутрішню розділили армованою скловолоконною поліамідною вставкою, яку назвали терморозривом (термомостом).

Якщо при порівнянні енерго-ефективності ПВХ профілів увагу звертають на загальну монтажну глибину рами і кількість перетинів в ній, то при порівнянні алюмінієвих профілів важлива товщина саме поліамідної вставки і її розподіл на секції.
Терморозрив в алюмінієвому профілі може варіюватися від 24 до 40 мм. Мінімально допустима ширина для умов України - 32мм.

Склопакети

Що стосується методу підбору склопакетів для вікон з пластика або алюмінію, то він один і той же. Чим більше скла і чим товще склопакет, тим тепліша конструкція в цілому. Оптимальний варіант - це двокамерний склопакет з трьома склами, що має енерго- або мультифункціональне напилення.

Фурнітура 

Фурнітура для алюмінієвих вікон, також, як і для пластикових, може бути з преміум сегменту, наприклад, Roto, Siegenia (Німеччина) або з базового сегмента Stublina (Сербія). Вибираючи фурнітуру, зазвичай виходять з того, який розмір і вага мають стулки, враховуючи технічні показники від виробника фурнітури.

Переваги алюмінієвих вікон

На питання які вікна краще - з ПВХ або алюмінію, однозначної відповіді немає. Але найчастіше є вихідні вимоги до скління, які можуть допомогти визначитися з вибором:

  • Великі розміри. Якщо по проекту в приватному будинку передбачається вітражне скло, з мінімальною кількістю поділів, або досить широкі і високі віконні та дверні стулки, то алюміній - це найбільш підходящий варіант. Він набагато жорсткіший ніж вікна з ПВХ і має більш високі допуски за максимальними розмірами.
  • Нестандартної форми. Алюмінієві вікна простіше адаптувати під дизайн будинку, тому що ймовірність виготовлення нестандартних арочних, круглих, трикутних і інших складних конструкцій з алюмінієвого профілю вище, ніж у вікон із ПВХ.
  • Вишуканість ліній. Профільна система з алюмінію, як правило, значно тонше аналогів з ПВХ або дерева. Тому конструкції з алюмінію мають велику прозорість і витонченість в зовнішньому вигляді, що, останнім часом, є найпопулярнішим запитом від дизайнерів інтер'єру.
  • Різноманіття кольорів і фактур. Профільну систему з алюмінію можна пофарбувати в будь-який колір з розкладки RAL, зробити глянсовою, матовою або з декоративним ефектом шагрень. Це жодним чином не позначиться на якості конструкцій і не потребуватиме додаткового посилення профілю, на відміну від вікон з ПВХ.

Якщо всі перераховані вимоги відображені в проекті майбутнього котеджу, то вікна з теплого алюмінію, безумовно, ідеальний варіант. Единий незаперечний мінус в тому, що вартість алюмінієвих конструкцій, які можуть зрівнятися з металопластиковими по своїй енерго-ефективності, буде більшою як мінімум в 2 рази.