Кухня на замовлення: що потрібно знати

Кухонний гарнітур за індивідуальним проектом - не примха, а необхідність. Причин для того, щоб замовити кухню, може бути як мінімум три - бажання забезпечити стиль меблів стилістиці інтер'єру, створити комплект кухонних меблів, що максимально підходить під запити господині або ж нестандартне планування кухонної кімнати, що робить неможливою купівлю стандартного гарнітура.

Якісно виготовлені кухні на замовлення від компанії MEKADO дозволяють вирішити всі описані вище проблеми: комплект буде дійсно ідеальним у всіх сенсах: і за розміром, і за наповненням. До того ж, замовник сам вибере матеріал, стиль, колір, конструкцію, вид фурнітури та інші характеристики.

Причина для замовлення кухонних меблів

Кухня - одна з найважливіших кімнат у квартирі або будинку. Як правило, вона традиційно служить місце збору всієї сім'ї вранці та ввечері. Тому важливо, щоб тут було комфортно не тільки господині в процесі приготування, але і всіх членів сім'ї. Рідко який стандартний комплект кухонних меблів здатний задовольнити цю потребу. Тому варто розглянути варіант виготовленні кухні на замовлення.

Це далеко не головна причина для замовлення гарнітура. Про це також варто подумати якщо:

  • кухонне приміщення маленьке;
  • в стінах є ніші, виступи і інші нестандартні елементи;
  • всі розглянуті варіанти готових кухонних меблів не влаштовують;
  • готові вироби недостатньо якісні;
  • ви самі намалювали відповідний проект і хочете його реалізувати;
  • потрібен унікальний дизайн меблів.

Вибір кухні, і що впливає на ціну

Природно, що апріорі кухня - це місце для приготування їжі, ні більше, ні менше. Тому при виборі кухонного комплекту на замовлення перевагу слід віддавати її практичності. Також варто звернути увагу на наявний (або планований) інтер'єр приміщення - кухонний комплект повинен повністю відповідати за стилем і бути найяскравішим і вдалим акцентом в кімнаті. Також потрібно враховувати основні параметри меблів - глибину, ширину і висоту, які повинні бути оптимальними в умовах параметрів кухні.

На ціну індивідуального комплекту меблів впливає маса чинників. Варто розглянути детально кожен з них. Наприклад, значення мають конструктивні особливості кожного кухонного модуля. Чим простіше буде конструкція - тим, відповідно, менше вартість. Однак і функціональність простих конструкцій буде сумнівною.

На вартості безпосередньо відображаються розміри кожного модуля. Якщо говорити конкретніше - чим ширше модуль, тим дешевше він коштує. Шафа шириною 1 метр коштуватиме менше двох шаф по 0,5 метра. У свою чергу на ціну впливають фасади - їх матеріал, а також оздоблення. Варто пам'ятати, що в базовій комплектації не передбачені вітражі, дзеркальні вставки, алюмінієві декоративні елементи - все це потрібно буде обговорювати окремо.

Матеріал модулів також має велике значення. Найдешевший варіант - ДСП для «коробок» і МДФ для фасадів. Найдорожчий і елітний - дерево. Але одночасно дерев'яні меблеві вироби служать дуже довго, а виглядають просто приголомшливо!

Не варто переживати, замовляючи кухню, що у вас немає знань професійного мебляра. Будь-яке замовлення починається з обговорення варіантів дизайнером, який в буквальному сенсі спочатку намалює проект майбутнього гарнітура. І тільки після схвалення замовника виріб буде запущено у виробництво.