Чавунний камін. Як вибрати якісну модель

Ринок опалювального обладнання все щільніше налаштовується на виготовлення твердопаливних моделей, і серед різноманіття асортименту дуже активно сьогодні виділяються моделі з чавуну - вони є на сьогодні найбільш ефективними в експлуатації моделями для обігріву приміщення.

Тим більше, що чавунні печі і каміни цілком здатні прикрасити інтер'єр будь-якого будинку, так як сьогодні можна знайти дуже багато різновидів чавунних камінів в різних інтерпретаціях. Форми і обриси таких аксесуарів можуть буквально зачаровувати своїм виглядом!

Дизайн випускається все в новому і новому форматі, а перспективні обриси дозволяють встановлювати такі печі в будь-який інтер'єр. У цьому ви зможете переконатися, якщо перейдете на сайт ексклюзивного дистрибютора компанії KAWMET в Україні, що пропонує якісні красиві печі і каміни різних типів.

   

Головні характеристики чавунних камінів

Будь-яке обладнання, яке купується, потребує того, щоб спочатку розібралися в особливостях його роботи - без належного догляду воно просто не буде дарувати весь спектр своїх переваг. Та й якщо не знати точно, як працює пристрій, не вийде користуватися ним якісно.

Чавунні печі для дому славляться тим, що вони досить добре нагрівають повітря в приміщенні, але в свою чергу, ці печі практично позбавлені такої важливої ​​особливості: підтримувати однакову температуру повітря в приміщенні протягом тривалого часу. Втім, багато що залежить і від особливостей самого приміщення, яке необхідно буде опалювати. Особливість в нерівномірності розподілу тепла стала основоположною в тому плані, що стали винаходити печі тривалого горіння, які здатні працювати при однаковій температурі цілий день.

Такі печі можуть утримувати задану температуру протягом п'яти годин і більше. Але виникає ще одне питання: яким чином стала можлива така тривала робота цього пристрою? Відповідь тут наступна: сама конструкція каміна цьому сприяє. Дверцята камери згоряння є досить герметичними, і такий стан речей призводить до того, що дрова не прогорають відразу ж, а повільно тліють. Якби топка була негерметичною, тобто відкритою, то камін б не зміг давати таке потужне тепло через великій мірі контакту з повітрям. А також є скупчення горючого газу, яке спалюється тільки в спеціальному відділенні. І це допомагає виділяти значно кількість тепла, яке і необхідно для повноцінного якісного обігріву приміщення.

Чавунні печі в будь-якому випадку стануть працювати набагато ефективніше, ніж будь-які інші печі, які виконані з менш теплоутримуючих матеріалів.

Переваги чавунних печей

Сьогодні ринок чавунних печей є дуже великим: можна зустріти опалювальні печі, а також і опалювально-варильні моделі. За принципом дії такі моделі поділяються на стандартні і моделі тривалого горіння, втім, ті і інші здатні давати досить якісний обігрів. 

Головними перевагами печей з чавуну вважаються такі якості:

  • Високий ККД: чавунні топки часом досягають ККД, рівного 70-80%. І цей показник набагато більше того, який здатний дати будь-які інші печі з топками з металу, цегли і т.д. Чавунні печі здатні завдяки високому ККД протопити приміщення до 150 квадратних метрів і більше.
  • Економічність: при одноразовій і одноразовій закладці дров піч з чавуну здатна віддати велику кількість тепла, причому зазвичай підкладки дров не потрібно.
  • Стильний дизайн пристрою допоможе зробити чавунну піч помітним аксесуаром в будь-якому інтер'єрі.
  • Мобільність пристрою вражає: такі печі легко переносяться з одного місця на інше, так як мають невелику вагу. Якщо порівнювати в цегляними печами, то чавунні пристрої набагато легше перевести на інше місце, цегляні же в свою чергу є нерухомими.
  • Простота в роботі: стінки чавунної топки вбирають в себе тепло досить ефективно і без сторонньої допомоги. Все, що вам залишається - це закласти в топку дрова, а потім чекати наповнення будинку теплом. Після виключення пристрою повністю, він ще буде віддавати тепло зі своїх чавунних стінок.