Про хімічні засоби по догляду за басейном

Плавальні басейни, будучи системами замкнутого водного циклу, схильні до утворення різних мікроорганізмів. Тому догляд за цими водоймами має на увазі використання різних хімічних засобів і реагентів.

Препарати для очищення поверхонь басейну і води називають хімією для басейну. Подібні хімічні похідні справляються з безліччю забруднень.

Насамперед зазначимо, що засоби для догляду за плавальним басейном є складними хімічними речовинами, тому фахівці рекомендують користуватися товарами тільки перевірених виробників, які строго дотримуються технології виробництва і ведуть контроль якості своєї продукції. На сайті https://poolspa.com.ua/ представлена саме така якісна і ефективна хімія, а також інші аксесуари для басейнів.

Які речовини можна віднести до категорії хімічних реагентів, що застосовуються в догляді за плавальним басейном

  • Рідкі препарати, що усувають мікроби і бактерії з водойми. Речовини, що блокують життєдіяльні процеси водної мікрофлори.
  • Прозорість води забезпечують коагулянти. Такі засоби абсорбують частки забруднень на подобі кульок (згустків), які, після попадання в систему очищення, уловлюються фільтруючими резервуарами, тим самим очищаючи воду в плавальних басейнах, роблячи її чистіше й прозоріше.
  • Альгіциди для басейну - рідини спецпризначення, завдання яких нейтралізувати і заблокувати розвиток водоростей в акваторіях, розташованих на прибудинкових ділянках.
  • Хімічно активні речовини, що застосовуються для автоматичної або ручної очистки води, чаші, стін, дна, обладнання та систем в басейнах внутрішнього і зовнішнього розташування.
  • Речовини в твердих (грануляти, таблетки), сипучих (порошки) і рідких (розчини) агрегатних станах для регулювання рівня рН у воді плавальних басейнів. Використовуються для обслуговування басейнів відповідно до санітарних норм і приписів.
  • Спеціальні реагенти для видалення бактерій і мікроорганізмів флори і фауни, які накопичуються в водному середовищі басейну.

Знезараження

Це одне з найважливіших завдань по догляду за басейном і водопідготовкою, яка забезпечує стабільність роботи вузлів, механізмів, агрегатів. Рекомендується регулярно здійснювати сервісне обслуговування плавальних басейнів, так як вода в них піддається утворенню і розмноженню мікроорганізмів. Щоб уникнути подібних процесів воду в басейні потрібно регулярно очищати. З цим завданням впораються спеціально розроблені засоби, в яких основними діючими речовинами є хлор, активний кисень або бром.

Позбавляємося від водоростей

Водорості інтенсивно утворюються в важкодоступних місцях на стінках і дні басейнів, а також безпосередньо у воді і на аксесуарах. Препарати - дезінфектори повністю не видалять водну органіку у вигляді водоростей. Тому для боротьби з ними застосовуються спецречовиною - альгіциди для басейну, які перешкоджають цвітінню водойми. Такі хімічні препарати усувають розвиток шкідливої ​​мікрофлори (грибків, цвілі, водоростей) в плавальному басейні.

Усунення дрібних забруднень з води в басейні

Вода в басейні може набувати каламутного відтінку. Це пов'язано з осадом, що утворюється з потрапляє в воду дрібного сміття, який може пропускати фільтр грубої очистки. Чистоту води в басейні, на постійній основі, забезпечать коагулянти. Потрапляючи в воду, вони розчиняються і обволікають найдрібніші частинки забруднень, які перетворюються в згусток, збільшуючись в розмірах. Система фільтрації вловлює їх і виводить, після чого вода в басейн повертається чистою.