Що потрібно знати про наповнювачі для м'яких меблів

Сучасні дивани відрізняються широким вибором наповнювачів, які використовуються при виготовленні м'яких меблів. Кожен покупець підбирає вироби з урахуванням індивідуальних вимог. При цьому м'якість є ключовим критерієм вибору конкретної моделі.

Якісний диван повинен мати безпечну оббивку з екологічно чистим наповнювачем, який відповідає всім вимогам і стандартам. Саме такий матеріал можна придбати в компанії Оберон, що пропонує по найкращій вартості якісний ватин, войлок, порорлон, поролонову крошку, синтепон, кокосову койру.  

Загалом, перед покупкою слід ретельно ознайомитися з основними різновидами наповнювачів.

З чого роблять м'які меблі

Неможливо визначити, яким буде кращий наповнювач для м'яких меблів: компоненти виконують різні функції з урахуванням градації. Величезна кількість продукції для наповнення м'яких меблів дозволяє виробникам використовувати матеріали з урахуванням з властивостей і вартісного показника.

Поролон 

Поролон меблевий - найдешевший матеріал, який можна зустріти в матрацах і диванах. Пориста структура, низька щільність забезпечують вентилювання. У перші пару років експлуатації виробів він повертає свою форму після припинення навантаження, хоча не здатний служити тривалий час. Пружність досягається заповненням повітряною сумішшю тонких порожнистих каналів.

Листовий пінополіуретан

Листовий пінополіуретан виробляють шляхом тонких склеювання слів матеріалу для отримання необхідної жорсткості. Формовий ППУ виготовляють методом лиття в формах, які повторюють конфігурацію спинки, підлокітників і інших частин м'яких меблів. Після затвердіння по периметру виходить тверда «кірка». Матраци з пінополіуретану використовуються в бюджетних меблях.

Синтепон

Синтепон зроблений з поліефірних волокон. Він підходить дітям і алергікам, так як зроблений з чистої сировини, виключає появу біологічних популяцій у вигляді грибків і плісняви, стійкий до вологи. Має відмінну пружність, здатний висловити рельєф поверхонь. Успішно використовується в кріслах, пуфах і диванах для спинок і підлокітників.

Холлофайбер

Наповнювач холлофайбер представлений поліфірними силіконізованими дрібними кульками. Антистатичний, він швидко повертає собі первісний стан, не втрачаючи з часом обсягу. Стійкий до займання, добре пропускає повітря, дуже м'який, він заповнює собою все призначене простір.

Струттофайбер

Струттофайбер відрізняється волокнами, що мають вертикальну орієнтацію. Придатний для різних типів меблів. Екологічно безпечний, не притягує до себе пил, зберігає вихідну конфігурацію після усунення вагових напружень.

Синтепух

Синтепух - синтетичний аналог натурального пуху. Дуже м'який, піддається хімічній чистці та машинної обробці. При випадковому намочуванні меблів зберігає теплозберігаючі функції. При виробництві не застосовують шкідливих включень, тому матеріал нешкідливий для будь-якого користувача. При збільшенні видно спіральки, покриті сіліконізірующім складом.

Дюрафіл

Дюрафіл зроблений у формі вертикальних волокон. М'який, добре заповнює собою простір, «тримає» форму. Стійкий до пилових кліщів, молі та інших комах, не вбирає вологу, стійкий до займання.

Кульки пінополістиролу

Кульки пінополістиролу підходять для безкаркасних меблів. У перший час вони створюють дуже затишне розміщення, проте з часом втрачають свою форму. Їх застосовують в пуфах, безкаркасних кріслах, де можна досипати наповнювач або повністю його міняти.

Войлок

Войлок виробляють з валяної вовни. Щільна поверхнева структура добре затребувана для захисту інших матеріалів від продавлювання металевими пружинами. Це пошаровий матеріал, що складається з бавовняної вати і скріплює одно-двосторонню тканину (коленкор, мішковина тощо.). Простьобана нитками конструкція зберігає свою «начинку» і відноситься до розряду умягчителей, що сприяють збільшенню комфортності сну.