Чому варто зареєструвати компанію за кордоном?

Українські бізнесмени дедалі частіше зважуються на перенесення своєї діяльності за кордон. Чому це відбувається? Підприємницька діяльність в Україні для багатьох є величезним викликом, найголовніший з яких — нестабільна економічна ситуація.

Якщо йдеться про ведення бізнесу за кордоном, то найкраще це робити в наступних країнах:

  • Польща;
  • Естонія;
  • Болгарія;
  • Велика Британія;
  • Кіпр.

На щастя, у часи зростання взаємозалежності та інтеграції держав і свободи підприємницької діяльності цей процес стає простішим та популярнішим. Отримати консультації щодо широкого спектру послуг за різними напрямками бізнесу можна в компанії Brama Group перейшовши за посиланням https://bramagroup.com.ua/

Підприємці з України засновують компанії за кордоном, в основному, з трьох головних причин.

Прозоріше законодавство

Постійні зміни норми податкового законодавства та загалом його непередбачуваність відбивають бажання здійснювати великі інвестиції, що, в свою чергу, блокує розвиток підприємств. Крім того, дається взнаки неточність нормативно-правових актів, тлумачення яких залежить від посадових осіб, та довгих термінів врегулювання питань. Ще варто згадати високий рівень бюрократії. Величезна кількість зобов’язань вимагає від підприємця витрачати багато часу або грошей.

У цьому відношенні багато країн обійшли Україну. Стабільне податкове законодавство дає підприємцям відчуття безпеки під час планування діяльності та інвестицій, бюрократія зведена до мінімуму.

Нижчі податки та фіскальні збори

Українські підприємці часто скаржаться на податкову систему у своїй країні, оскільки не тільки базові ставки податку набагато вищі, ніж за кордоном, але, крім податку на прибуток та податку на додану вартість, існує багато інших податків та зборів.

Такі країни, як Естонія, Болгарія, Кіпр та ін. застосовують фіскальну політику, яка є більш сприятливою для бізнесу. В деяких з них набагато нижчі податкові ставки, в інших ставки подібні до українських, але неоподатковувана сума перевищує неоподатковувану суму в Україні. Крім того, багато країн застосовують низку пільг до нових підприємств та підприємств з низьким рівнем доходу.

Кращі умови розвитку бізнесу

Створення компанії — це перший крок у діловий світ. А умовою входження в ринок є конкурентна пропозиція та пошук клієнтів. Це непросто, враховуючи, що перш ніж почати заробляти гроші, потрібно інвестувати.

Українська реальність набагато складніша, ніж в інших країнах. Податковий закон не передбачає суттєвих спрощень для нових компаній. Неоподатковувана сума є дуже низькою, ставки податків високі, а терміни їх сплати однакові та відносно короткі. Крім того, український ринок є складним ринком для нових компаній. Іноземні корпорації пропонують свою продукцію за дуже конкурентоспроможними цінами через нижчі операційні витрати. Українським підприємствам складно конкурувати з ними на власному ринку. А вихід на міжнародний ринок видається майже дивом.

За кордоном влада окремих країн, завдяки різним привілеям, заохочує нові компанії. Завдяки цьому підприємці-новачки можуть вести цінову політику, подібну до тієї, яку провадять їхні більш досвідчені колеги.