Печі з чавуну: переваги та конструкційні особливості

Чавунні печі - це опалювальні прилади для швидкого і ефективного опалення житлового будинку. Застосування таких печей почалося на початку 19 століття і триває в даний час. За такий тривалий час печі з чавуну вдосконалилися, видозмінювалися, ставали кращими, міцнішими, довговічнішими і практичнішими.

Найчастіше чавунні печі як тимчасові або сезонні опалювальні прилади застосовуються в заміських будинках або дачах. За допомогою такої печі на дачі в холодну пору року можна швидко обігріти приміщення, приготувати їжу, просушити одяг і взуття. А от чавунні печі, камінні топки, які пропонує офіційний представник Plamen в Украине чудово підійдуть і для домівки в якості ефективного опалювального пристрою, окрім того стануть справжньою окрасою вишуканого інтер'єру.

Матеріал виготовлення - чавун

Чавун ще здавна відомий, як найкращий матеріал для виготовлення опалювального обладнання, яке буде піддаватися впливу високої температури. Він використовується для печей, тому що навіть після інтенсивної роботи печі, все тепло, буде накопичуватись у чавуні, а потім він буде поступово розсіювати його у приміщення.

Ось декілька основних переваг чавуну у якості матеріалу для печей-камінів:

• Хороша тепловіддача від чавунного корпусу печі.

• Довговічність експлуатації. Якщо з чавуном поводитись правильно, та дотримуватись правил поводження, які рекомендує виробник, така чавунна пічка прослужить дуже довго (35 - 40 років).

• Чавун дуже стійкий до прояву корозійних процесів.

• Чавун зберігає свій вигляд, та не деформується, навіть при перепадах температури

Удосконалення чавунних печей

Сучасний ринок пропонує дійсно великий асортимент різних печей, як і за зовнішнім виглядом, так і за іншими ознаками. Наприклад, є печі з вмонтованим водяним контуром. Це піч з великою номінальною потужністю, і її можна підключити до системи центрального обігріву будинку (батарей). Вона легко зможе обігріти як перший, так і другий поверх.

Ще досить цікавими є печі з варильною поверхнею. Це зазвичай, сталеві моделі, з чавунними комплектуючими. Варильна поверхня з різною кількістю конфорок, дозволить готувати найсмачніші страви. Так само, як і духова шафа з вмонтованим термометром. Яку піч обрати – вирішувати Вам. А ми хочемо побажати Вам тільки приємного тепла та неймовірних емоцій від споглядання вогню.