Щоденні прокладки — реальна необхідність чи вдала маркетингова стратегія

Сучасні прокладки дозволяють жінкам спокійно пережити критичні дні, відчувати себе впевнено й не турбується про можливе протікання. Виробники пропонують моделі, які надійно кріпляться до білизни, мають різну конфігурацію й рівень поглинання, а також призначені для денного або нічного застосування.

Варіанти, що використовуються у критичні дні, кожна жінка вибирає залежно від своїх потреб. Вироби класичної прямокутної форми з крильцями або без них є звичним атрибутом, але щоденні прокладки часто стають предметом суперечок. Познайомитися з новинками цієї продукції ви можете на сайті makeup.com.ua/categorys/1015247/, а ми спробуємо розібратися в доцільності її застосування. 

Скептики стверджують, що для підтримки свіжості та чистоти в інтимній зоні цілком достатньо регулярних гігієнічних процедур з використанням спеціальних косметичних засобів і щоденної заміни спідньої білизни. З цим твердженням не можна не погодитися, але сучасна жінка веде активний спосіб життя, тому у неї не завжди є можливість дотримуватись певних правил. У такому випадку допоможуть щоденні прокладки.

Основні можливості та структура виробу

Ці вироби мають компактну форму, кріпляться до спідньої білизни й абсолютно непомітні навіть при носінні одягу, якій щільно облягає фігуру. Вони незамінні у таких випадках:

  • під час овуляції, коли відбувається підвищене виділення слизу;
  • для підстрахування при наближенні критичних днів;
  • у перший і останній день менструації, коли виділення мінімальні;
  • у дорожніх умовах, коли немає доступу до води або можливості виконати необхідні гігієнічні процедури;
  • при застосуванні різних вагінальних препаратів, наприклад, свічок, кремів.

Щоденні варіанти здатні захистити спідню білизну від забруднень, створити відчуття свіжості та комфорту, адсорбувати виділення (в невеликій кількості), утримувати всередині неприємні запахи. Такі можливості забезпечує багатошарова структура:

  • мембрана з тонкого волоконного нетканого матеріалу швидко пропускає вологу всередину;
  • пористий прошарок направляє рідину у центральну частину внутрішнього шару;
  • внутрішній абсорбувальний шар, виготовляється переважно з целюлози, яка надійно утримує вологу всередині;
  • зовнішній шар – поліетиленова плівка, виключає можливість протікання та за допомогою нанесеної на неї синтетичної смоли забезпечує кріплення до ластки трусів.

Рекомендації по підбору

Важливим аргументом на користь покупки певного варіанту є інформація виробника про те, що виріб забезпечує хороший повітрообмін. Такий фактор виключає виникнення парникового ефекту, який сприяє порушенню мікрофлори, появі висипань, викликає свербіння, почервоніння. Також слід враховувати, що такі варіанти не призначені для постійного носіння, не рекомендується їх використання в нічний час, якщо в цьому немає реальної необхідності. Гінекологи вважають, що заміну цього аксесуара необхідно виконувати при кожному відвідуванні туалету або хоча б декілька разів на день.

Деякі виробники пропонують варіанти з яскраво вираженими пахощами. Іноді запах буває таким насиченим і нав'язливим, що може заглушити аромат вашого парфуму (особливо в теплу пору року). Ці варіанти не рекомендуються алергікам, астматикам і тим, хто погано переносить синтетичні ароматизатори.

При підборі звертаємо увагу на форму щоденної прокладки, яка повинна відповідати моделі трусів (стринги, класика, танга). Також враховуємо рівень поглинання, наявність або відсутність крилець, розмір і колір.