Особливості касетних кондиціонерів

Сучасні кондиціонери не обмежуються звичними настінними системами. Є ще канальні і касетні. Давайте розберемося, що ж таке касетний кондиціонер і які його переваги.

Будучи, по суті, варіантом спліт-системи, касетний кондиціонер має певну специфіку конструкції. Він призначений для приміщень великої площі. Щодо питання вартості, то кассетные кондиционеры цена пропонована компанією ТехноПрестиж досить доступна, у цьому ви зможете переконатися, ознайомившись на сайті technoprestige.com.ua з відповідними пропозиціями. 

Зовнішній модуль касетного мало чим відрізняється від аналогічних елементів інших спліт-систем. Він включає в себе компресор і блок-конденсатор. Основні відмінності полягають в пристрої внутрішнього модуля.

Чим вони відрізняються?

Касетний кондиціонер має внутрішній блок переважно квадратної форми, розрахований на вбудовування в простір над підвісною стелею. Саме тому, глибина модуля становить 20-35 см. 

Розміри зовнішньої панелі найчастіше відповідають стандартній секції підвісної стелі (50х50 см). Зовні це виглядає як звичайний підвісна стеля, в якому є секції з жалюзі, крізь які і здійснюється охолодження.

Чим же хороший такий спосіб охолодження? Розповімо про це на прикладі настінних кондиціонерів. Справа в тому, що вони зручні для невеликих приміщень. А у великих ставити настінний блок недоцільно. Розташований на стіні, апарат не створить достатній повітряний потік, здатний досягати середини кімнати, не кажучи вже про можливість обдування протилежної стіни.

Можна звичайно обставити кімнату настінними елементами по всьому периметру, але вартість і естетика такого рішення навряд чи зацікавлять користувача. Ось тут якраз і буде корисна установка кондиціонера з блоком, вбудовуваним в стельову конструкцію.

Касетні кондиціонери найкраще справляються з охолодженням великих площ, і, будучи виробами напівпромислового призначення, найчастіше підходять для кондиціонування:

  • торгових залів
  • великих вестибюлів
  • закладів громадського харчування
  • цехів і майстерень
  • виставкових комплексів і галерей

Маючи розташований по периметру зовнішньої панелі корпусу робочий випарник, касетний кондиціонер здатний видувати охолоджене повітря в чотири сторони, накриваючи велику площу, ніж класичний настінний блок.

Переваги касетних кондиціонерів

Основні переваги потужних касетних моделей:

  • велика площа покриття, якщо порівнювати з настінними блоками
  • прихований монтаж, найбільш підходящий для офісних і представницьких приміщень
  • створення природної циркуляції повітря, для більш комфортного мікроклімату

Пам'ятайте, що касетна система зажадає наявності підвісної стелі з достатнім простором між ним і капітальним перекриттям. Крім того, система управління подібними кондиціонерами касетного типу має стаціонарне виконання, тоді як у настінних спліт-систем робота контролюється пультом дистанційного керування.

Монтаж і налагодження касетних кондиціонерів мало чим відрізняються від установки класичного кондиціонера, за винятком процедури вбудовування внутрішнього блоку в підвісну стелю.