Сервіси і програми для планування подорожей

Наш світ змінюється дуже швидко. Це стосується не тільки сучасних технологій, але і сфери подорожей. Погана новина для турагентств полягає в тому, що все частіше люди вважають за краще планувати поїздку самостійно, відмовляючись від пакетних турів.

Гарна новина для мандрівників - наявність величезної кількості сервісів і додатків, які перетворюють процес планування відпустки в справжнє задоволення. Ми проаналізували всіх доступних «помічників» туриста і вибрали кращі сервіси для планування відпочинку.

Couchsurfing

Один з найпопулярніших проектів для мандрівників, які хочуть заощадити на проживанні в іншому місті. Сервіс об'єднує людей, які готові прийняти у себе гостей безкоштовно і показати їм місцеві визначні пам'ятки. Крім того, це гарна можливість дізнатися культуру і побут іншої країни зсередини, познайомитися з традиціями сім'ї та завести нових друзів. У додатку Couchsurfing можна вести свій профіль, додавати фотографії з подорожей, залишати відгуки інших користувачів.

Альтернативні сервіси: Staydu, Workaway, Worldpckers. Їх основна відмінність полягає в тому, що тут за проживання гості платять допомогою по господарству або іншими видами робіт (умови обумовлюються заздалегідь).

Planet of Hotels

Унікальний сервіс, який об'єднує кілька корисних функцій на одному сайті. За допомогою Planet of Hotels можна знайти авіаквитки на потрібні дати, порівнявши пропозиції від усіх доступних перевізників. Крім того, сервіс допомагає знайти і забронювати готель на час поїздки. Ще один бонус для мандрівників - корисна інформація про міста і країни з описом важливих особливостей, правил та кращих пам'яток.

Альтернативні сервіси зі схожим функціоналом: пошук житла - Booking.com, Hotels.com, Oktogo.ru, пошук авіаквитків - AviaSales, Momondo.

TripAdvisor

Один з найбільших туристичних сервісів, на якому зібрані відгуки мандрівників. Авіакомпанії, готелі, ресторани, визначні пам'ятки - понад 7 мільйонів місць можна знайти на сторінках TripAdvisor. У каталозі можна знайти опис місця, розташування на карті, подивитися фотографії від інших туристів і, звичайно, прочитати відгуки. Можна також зареєструвати профіль, відзначати місця, в яких ви побували, залишати свої враження і вести карту подорожей.

Альтернативні сервіси: Sygic Travel (для складання маршруту), Wikiroutes (довідник по громадському транспорту), Redigo (гід по країнам світу).

Гугл перекладач

Є одним з кращих перекладачів, підтримує 59 мов, працює в онлайн і оффлайн форматі. Зручний тим, що пропонує кілька значень слова, озвучує текст, дає варіанти використання лексики в мові. Ще одна функція Google Перекладача - розкриває значення слова при наведенні камери на нього.

Альтернативні сервіси: яндекс.перекладач, Travel Voice Translator. Всі вони мають схожі функції і є незамінними для поїздок в інші країни.

PackPoint

Оригінальний мобільний додаток, який допомагає збирати валізу в подорож. Якщо ви не знаєте, що взяти з собою, і не любите складати список необхідних речей, PackPoint все зробить за вас. Досить внести в додаток інформацію про пункт призначення, дату поїздки, кількость мандрівників. Наступний крок - упакувати речі по запропонованим списком.

Альтернативні сервіси: uPackinglist - не тільки встановить список речей, а й аналізує прогноз погоди, даючи рекомендації по одягу, який краще взяти з собою в поїздку.

Крім того, мандрівникам доступні сервіси та додатки, які допомагають конвертувати валюту, показують найближчі заходи в обраному місті, збирають знижки і акції в ресторанах, готелях, торгових центрах. Все це робить поїздку більш комфортною і приємною, тому рекомендуємо спробувати!