Переваги польської вищої освіти

У списку європейських країн, які вибирають українці для навчання, лідирує Польща - держава з прекрасною освітньою інфраструктурою, яка надає на вибір кілька культових напрямків для отримання диплома бакалавра або магістра. 

Польща - це вибір більше 30 000 українських студентів. Іншими словами, 47% всіх українських студентів, що навчаються за кордоном, вибрали саме Польщу. Європейський диплом, широкі перспективи, сучасна система освіти, можливість вчитися в найпрестижніших приватних і державних вузах, отримувати стипендію, наукові гранти, проходити стажування в ЄС і США - це те, що пропонують польські вузи вже сьогодні для всіх студентів.

Розглянемо, які плюси навчання в Польщі, і до чого слід готуватися абітурієнту з України, який обирає для навчання вуз за кордоном.

Чому саме Польща?

Відповідь на це питання очевидна: престижність західноєвропейськоі освіти, спілкування з етнічними носіями не тільки польською, але й англійською, німецькою, французькими мовами. Однак головна перевага диплома ЄС - можливість офіційного працевлаштування в престижній зарубіжної компанії для побудови блискучої кар'єри профільного фахівця в галузі маркетингу, будівництва, комп'ютерних технологій, туризму, консалтингу тощо. Спектр спеціальностей - досить різноманітний.

Отож, якщо ви вирішили здобувати вищу освіту в цій країні, на сайті https://atlasedu.com.ua/ua/programmy/vysshee-obrazovanie/vysshee-obrazovanie-polsha/ ви дізнаєтесь про компанію ATLAS, напрямком діяльності якої є консультація, підготовка до вступу, супровід абітурієнтів, допомога в отримання диплома магістра

Як показує статистика, за останні п'ять років Польща лідирує за кількістю запитів від абітурієнтів з України, які мають намір здобувати середню спеціальну або вищу освіту в ЄС. Які основні причини популярності навчання в Польщі?

  • Перше, що привертає в даній пропозиції - доступність і відкритість польських вузів, які гарантують якісний рівень знань за Болонською системою всім, хто цього бажає. При сучасній системі комунікацій, підібрати підходящий коледж чи університет у Варшаві, Вроцлаві, Гданську, Лодзі можна практично з дому, адже вся інформація є в Інтернеті.
  • Вартість курсу навчання в Польщі на порядок нижче бюджету навчання в деяких престижних вузах України, але при цьому система оплати і алгоритм надходження - абсолютно прозорі. Деякі сертифіковані навчальні заклади Польщі запрошують на навчання талановиту молодь з України без іспитів, довіряючи оцінці знань, отриманих на батьківщині. Серед незаперечних «плюсів»: стипендія, можливість навчання в Польщі за істотних знижок, що є прекрасним стимулом для майбутніх випускників українських шкіл.
  • Перспективи навчання в Польщі і в Україні, як і якість академічних знань в вузах двох країн, істотно відрізняються. Польська система вищої освіти інтегрована в західноєвропейську. Іншими словами, вимогам закордонного ринку праці відповідає не тільки польський диплом, а й показник умінь і навичок випускника. Навчаючись, наприклад, в Університеті ВСБ, ви відкриваєте для себе безмежні перспективи працевлаштування за фахом у всіх країнах ЄС і навіть за межами Європи.
  • По закінченню польського вузу, студент з України має більше перспектив на міжнародному ринку праці, ніж поляк. Чому? Починаючи навчання за кордоном, наш співвітчизник, як правило, досконало володіє двома мовами - українською та російською. За час навчання в Польщі, він опановує польську і отримує необхідний якісний рівень знань з англійської або іспанської мов. У підсумку, на момент присвоєння кваліфікації, вчорашній абітурієнт може вільно спілкуватися чотирма-п'ятьма мовами, що є безсумнівним «плюсом» до його професійної характеристиці.
  • До слова, незнання польської мови - один з «мінусів» перших місяців навчання, але цей недолік швидко нівелюється: мовні курси працюють при коледжах і університетах, їх вартість невисока, тоді як ефективність набагато вище аналогічних пропозицій по Україні. Викладачі польського тут - етнічні поляки, які мають досвід навчання іноземців.
  • У великих містах Польщі - таких як Варшава, Познань, Вроцлав, Гданськ, Катовіце, Щецін розташовані офіси і представництва провідних світових корпорацій, привабливих з точки зору побудови кар'єри. Тому українцю з польським дипломом тут простіше влаштуватися на роботу безпосередньо, без посередників, заповнивши резюме і особисто пройшовши співбесіду.
  • Незаперечний «плюс» офіційного навчання в Польщі - можливість проживати в цивілізованій європейській країні і подорожувати по ЄС за студентською візою. Розвинена транспортна інфраструктура і доступність бюджетних турпакетів дозволяють допитливому українцеві провести вихідні у Відні, Парижі, Мілані або відправитися на вікенд до Балтійського узмор'ю. 
  • Диплом польського вузу - це хороша перспектива отримати Карту побуту і стати повноцінним жителем європейської країни, подбавши не тільки про власне майбутнє, але і майбутнє своєї сім'ї.
  • Наші країни - сусіди, що пояснює один з головних організаційних «плюсів» навчання в Польщі: дістатися до місця навчання або назад можна менше, ніж за добу, автобусом, поїздом, літаком, автомобілем. Цінова доступність квитків не створюють додаткового фінансового навантаження на бюджет отримання знань за кордоном. Іншими словами, вчитися в польському виші вигідно і перспективно за всіма пунктами. Але чи існують приховані підводні камені цього привабливої ​​пропозиції і наскільки вони глобальні?