Чи можна знайти свою "половинку" в інтернеті

Все більше жителів мегаполісів знаходять свої "половинки" в інтернеті. Нерідко листування на сайтах знайомств призводить навіть до шлюбу. Як правильно вибирати партнера в мережі, на що потрібно звертати увагу в першу чергу і як розпізнати закоренілих "віртуальщиків", не готових до реальних відносин?

Три фото і чотири слова

На думку експертів, починати свою презентацію найкраще з фото. Дівчатам бажано завантажити мінімум три вдалі світлини. Перша - портретна з доброзичливим виразом обличчя. На другій можна показати себе в повний зріст, а на третій - поділитися живими емоціями в реальному житті, будь то прогулянка з собакою або відпочинок в горах.

Бажано вибрати позитивно заряджену фотографію, яка б подобалася вам і вашим друзям. Якщо ви шукаєте серйозних відносин, ні в якому разі не варто викладати відверті фото або знімки в купальнику. Пропозицій буде багато, але вас вони навряд чи влаштують. Ті ж, хто обмежиться однією фотографією, можуть залишитися непоміченими.

Чоловікам теж варто викласти свої вдалі знімки, але такі, на яких буде видно, що він соціально активний, сповнений енергії і затребуваний в своєму середовищі. Наприклад, в спортзалі, за кермом. Підійдуть і більш екзотичні: верхи на коні або в пустелі. Це покаже вас як різнобічну та соціально активну людину. Психологи відзначають, що для чоловіків зовнішність не так важлива, головне - активність і успішність.

Отже, фото готові. Що написати про себе в анкеті? Ні жінкам, ні чоловікам психологи не радять писати свою повну біографію і плани на майбутнє. Досить кількох яскравих фраз і найкраще зробити це з гумором. Дівчата можуть написати щось на кшталт "люблю подорожувати, водити машину і пекти млинці". Детально про себе писати не варто - інакше ваш обранець чи обраниця можуть вирішити, що ви зануда. Подробиці експерти радять залишити для ближчого знайомства. 

До речі, існує думка, що переважна більшість сайтів знайомств не мають на меті створення сім'ї, що це місце спілкування сексуально розбещених людей, та різних збоченців. Але не всі служби знайомств такі. Сайт христианские знакомства ставить перед собою інші цілі - знайомство з метою дружби, партнерства і створення сім'ї.  Багато віруючих з усього світу саме там шукають свою другу половину, і знаходять!

Як вибирати

І жінкам, і чоловікам, які хочуть побудувати серйозні стосунки, в графі "мета знайомства" потрібно обов'язково писати "любов, відносини, сім'я і шлюб". Психологи відзначають, що важливим пунктом є діти - згодом через різні погляди на це питання пара може розлучитися. Можна коротко написати про якості бажаного партнера.

Чоловікам, які хочуть отримати багато відгуків, психологи радять писати, що вони шукають жінку, яку будуть поважати і про яку будуть піклуватися.

На що звертати увагу

Коли анкета готова, можна вирушати на пошуки. І тут важливо не пропустити деякі  нюанси. Дуже багато можна дізнатися про людину, просто уважно переглянувши її анкету. Наприклад, якщо жінка пише, що вона шукає самодостатнього, успішного і заможного чоловіка, вона підбирає людину, яка буде її утримувати. Якщо чоловік пише, що шукає "нормальну" жінку, яка буде про нього піклуватися, це може означати, що всіх своїх колишніх він вважає ненормальними і рано чи пізно так само відгукнеться і про вас. Люди часто проколюють в таких дрібницях.

Психологи радять на таких сайтах розповідати про себе максимально чесно. Іноді в інтернет простір виходять люди, не зовсім впевнені в собі в реальному житті. Замість того, щоб розвивати себе як особистість, людина представляє нереальний образ свого партнера. А в фіналі виходить деструкція, коли дві людини зустрічаються і зовсім не відповідають очікуванням один одного . 

Вибирати самій

Психологи радять дівчатам, що склали анкету, не тільки відповідати на вхідні повідомлення, але дивитися анкети самій. Справа в тому, що багато чоловіків, зайняті і рідко заходять на сайт, можуть і не написати першими. Як правило, вони вибирають дівчат по зовнішності і нерідко натрапляють на жінок, які шукають "спонсорів".

Чоловікам, що зацікавили вас можна написати щось про їх фотографії або якось прокоментувати їх розповідь про себе. Якщо, наприклад, він пише, що хоче стрибнути з парашутом, можна написати, що ви вже стрибали, але повторювати цей трюк не ризикнете. Якщо фото обранця або обраниці сподобалися, але в анкеті нічого не вказано, можна прямо запитати, кого вони шукають на цьому сайті. Саме перебування на сайті - це вже щось спільне, що може об'єднати. Психологи радять вести легку і ввічливу переписку

Зустрітися якомога швидше

Затягувати переписку не варто, щоб вона не перетворилася в мережевий роман. Якщо, поспілкувавшись, ви зрозуміли, що людина вам симпатична, можна обмінятися телефонами і для початку здзвонитися, а потім вже домовитися про зустріч. Найчастіша помилка, з якою стикаються люди на сайтах знайомств, - коли їх просто засмоктує туди як в трясовину, відзначають психологи. І замість того, щоб будувати справжні живі відносини, вони починають затягувати листування, роман в мережі може тривати тижнями і навіть місяцями.

Реальна людина з серйозними намірами не налаштована на довге мережеве спілкування. Якщо ж людина весь час відтягує зустріч, посилаючись на брак часу або не дає номер телефону, він таким чином витрачає ваш час. Згодом може з'ясуватися, що він сам перебуває у шлюбі і на сайті просто отримує увагу, якого йому не вистачає вдома.