Кому довірити розробку сайту

Будь-який власник бізнесу рано чи пізно замислюється про необхідність створення корпоративного сайту. Втім знайти виконавця, який якісно виконає свою роботу, та ще й вкладеться в рамки бюджету - завдання не з простих. Тим більше що у багатьох молодих компаній кошти часто обмежені, а власний сайт необхідний.

І ось тут-то недосвідчені підприємці і починають робити помилки, головна з яких пошук занадто дешевого виконавця. Справа в тому, що не кожен розробник знає, як створити дійсно хороший ресурс. Таким чином, заощадивши на початкових етапах, надалі ви вкладете набагато більше коштів в свій сайт.

Безумовно, створити ресурс зможе і непрофесійна команда, але навряд чи такий сайт виправдає всі ваші очікування. У кращому випадку ви отримаєте просто веб-ресурс, але щоб він привертав потенційних клієнтів і приносив дохід, доведеться неабияк потрудитися. Так як же стати власником прибуткового корпоративного сайту?

Один з найбільш надійних варіантів - зробити замовлення в компанії, що професійно займається розробкою сайтів. Зокрема, кваліфіковані фахівці агенції САЙТЕР, про яку детальніше можна дізнатися на сайті siter.org виконають свою роботу максимально якісно, ​​з урахуванням специфіки вашого бізнесу, цільової аудиторії і інших важливих чинників. Іншими словами, ви апріорі отримаєте хороший ресурс, який не зажадає надалі додаткових фінансових вкладень.

Ще одним незаперечним плюсом співпраці з професійною веб-студією є те, що свою роботу вони виконають в найкоротші терміни. А значить, найближчим часом ваш корпоративний сайт почне приносити прибуток і його вартість швидко окупиться.

Можна, звичайно, спробувати зайнятися розробкою веб-ресурсу самостійно. Але якщо у вас недостатньо знань і досвіду в цій галузі, результат може бути плачевним. Адже для створення сайту як мінімум необхідно знати принципи веб-дизайну і мови програмування. Та й зовнішній вигляд ресурсу - це лише початок роботи. Основи seo-просування, онлайн маркетинг - це лише мала частина знань, якими ви повинні будете володіти.

Критерії вибору веб-студії

На що варто звернути увагу в першу чергу?

  • Портфоліо: Список виконаних робіт - показник того, на що здатна ця веб-студія. Але насичене портфоліо - не завжди гарантія якості. Обов'язково зв'яжіться з власниками цих сайтів і дізнайтеся, хто насправді створював їх сайт. Заодно уточніть, що вони думають про цю студію, чи залишилися задоволені?
  • Офіс: Обов'язково відвідайте офіс студії. Переконайтеся хоча б в тому, що він існує. Тільки не дивуйтеся, якщо співробітників там виявиться мінімум. Це ж веб-студія - для її співробітників (особливо дизайнерів і програмістів) сидіння в офісі штука не обов'язкова. В офісі Ви, напевно, зможете ознайомитися з листами подяки від задоволених клієнтів, ближче поспілкуватися з тими ж програмістами і дизайнерами (якщо вони все-таки виявляться на місці). А поспілкуватися з ними варто, щоб донести до них Ваші побажання.
  • Ціноутворення і терміни: Якщо Вам відразу не називають вартість і термін виконання роботи, не лякайтеся. Бути пильними якраз варто, якщо Вам відразу говорять конкретний термін і конкретну ціну. Кожен сайт - унікальний, і при його розробці потрібен індивідуальний підхід. Професіонал спочатку повинен уточнити, що за сайт Вам потрібен. Якщо Ви самі не знаєте, що саме хочете одержати, то Вам повинні бути запропоновані варіанти.