Українські клуби в єврокубках заробили 83 мільйонів євро

За підсумками групової стадії єврокубків три українські учасники Ліги чемпіонів і Ліги Європи - «Шахтар», київське «Динамо» та «Зоря» сумарно заробили 83 мільйонів євро. 

За інформацією джерела meta-ratings.com.ua рекодні цьогорічні виплати від УЄФА дістались «Шахтарю». Команда Луїша Каштру одержала трохи більше ніж 43 мільйони євро. 14,7 мільйони ​​гірники отримують за участь у груповому етапі; 20,29 мільйони — за рахунок позиції в 10-річному рейтингу клубів УЄФА; 7,88 мільйонів - безпосередньо за результати і вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи і 0,2 мільйони — з маркетингового пулу.

Динамівці заробили 35 мільйонів. Вони отримують 14,8 мільйонів євро за участь в групі, 16 мільйонів — по десятирічному історичному рейтингу, 4 мільйони — за виступ в групі і вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи і 0,2 мільйони — з маркетингового пулу. 

«Зоря» в Лізі Європи заробила 4,69 мільйони євро. З них більше половини — 2,8 мільйона, луганська команда отримує лише за участь у груповому етапі. Дві перемоги — над АЕКом і «Лестером» принесли «Зорі» 1,25 мільйона євро.