Сітка рабиця - популярна надійна огорожа

З безлічі видів огорожі на особливу увагу заслуговує сітка рабиця. Її успішно виготовляють і встановлюють по всьому світу більше 150 років, так як це універсальний матеріал з відмінними експлуатаційними характеристиками.

Найбільш затребувана зараз - стальна квадратна і ромбічна рабиця. Тип покриття у цієї огорожі також буває різним, наприклад, полімерне кольорове або оцинковка. Кожен варіант має свої плюси і особливості, а в інтернет-магазині https://zabor.in.ua/сетка-рабица/ ви зможете купити недорого в Києві оцинковану сітку-рабицю в рулонах, а також інші якісні будматеріали.

Де встановлюють сітку рабицю

Ми звикли вважати, що така огорожа підходить тільки для дачної ділянки. Але на практиці це не так. Рабицю часто використовують в якості огорожі різних об'єктів, в тому числі великих виробничих. Вибір на користь цієї огорожі обумовлений його особливостями. Ось чому обирають рабицю:

  • дозволяє захистити ділянку або територію тимчасово, поки йде будівництво і паркан ще не підібраний;
  • зберігає на ділянці відмінне освітлення, що особливо добре, якщо там є чагарники, квіти і город;
  • надійно захищає територію від бродячих тварин, будівельного та іншого сміття.

Помилково думати, що абсолютно вся сітка рабиця на ринку однакова і відрізняється високим ступенем прозорості. Цей параметр легко регулюється за допомогою спеціальних затінюючих сіток, полікарбонату, солом'яних і очеретяних матів, а також красивого і доступного кожному рішення - живоплоту.

Де ще можна використовувати сітку рабицю? Цей матеріал вже давно використовується не тільки в якості тимчасового або постійного огородження, але і для інших цілей:

  • при монтажі теплоізоляції або проведенні штукатурних робіт;
  • для просіювання сипучих матеріалів (в будівництві);
  • при виготовленні міцних вольєрів і кліток.

Здавалося б, ці сфери дуже різні. Але чому для вирішення перерахованих завдань вибирають саме рабицю? Це зносостійкий, простий в обробці, міцний і доступний матеріал з різними типорозмірами, що дуже зручно для отримання готової продукції з певними параметрами.

Як отримують рабицю

Виготовляють цю сітку з різних видів сталі і чорних / кольорових металів. Дріт може бути без покриття або з полімерним / цинковим покриттям. Спеціальний верстат закручує спіралі і скачує їх у рулони. У різних видів одержуваної сітки рабиці свої особливості:

  • Неоцинковану відразу після установки потрібно фарбувати, інакше вона заіржавіє. В процесі експлуатації її доведеться фарбувати кожні 3 роки, щоб підтримувати доглянутий вигляд.
  • Оцинкований фарбувати не потрібно, вона не боїться корозії і перепадів температур. Догляд за нею мінімальний, вона служить протягом декількох десятків років.
  • Рабицю з полімерним покриттям покривають ПВХ щоб захистити від зовнішніх негативних факторів і поліпшити зовнішній вигляд. Ця сітка найпрактичніша.

З усіма перерахованими видами сітки рабиці можна облаштувати два типи паркана - натяжний і секційний. Перший встановлювати простіше, плюс він доступний. Все, що потрібно - закріпити рабицю на стовп, розмотати до одного стовпа, натягнути і зафіксувати. Стовп підійде будь-який: з дерева, бетону або металу.

А ось вартість секційного паркану з сітки-рабиці обійдеться дорожче. Чому? Вся справа в монтажі. У цього типу огорожі є каркас секції, в який встановлюється сітка. Більша кількість матеріалів і складний монтаж впливають на ціну. Але і міцність такого паркану в рази вище, він швидко окупається.

У чому плюси сітки рабиці

  • міцна і довговічна, стійка до корозії, вологи та інших зовнішніх факторів за рахунок використовуваних матеріалів;
  • легко перевозити (рулони), зручно зберігати, можна використовувати в будь-яких кліматичних умовах, а також легко демонтувати;
  • швидкий і інтуїтивно зрозумілий монтаж без спеціальних навичок та інструменту; ;
  • високий рівень прозорості (потрапляють сонячні промені), що оптимально для дачної ділянки;
  • естетичний зовнішній вигляд надовго, можливість декору огорожі кучерявими рослинами, мінімальний догляд.
  • головна перевага - ціна. Це одне з найбільш доступних на ринку огороджень.
  • підходить для будь-яких завдань, від будівництва і промисловості до птахівництва;