Як вибрати корм для собаки

Безумовно, великий вибір консервованих кормів може збити з пантелику. Яскрава упаковка, намальовані щасливі щенята — складно не повірити ідеальної зображенні. Насправді, в харчуванні собаки важливо вміст, а не обгортка.

Тому перше, що допоможе вибрати корисний вологий корм для домашнього пса — це склад. За посиланням https://masterzoo.ua/ua/ можна знайти якісні корма. 

Складники консервованих кормів

Уявіть, що та суміш, яку ви даєте собаці — це єдине джерело білків, жирів, вуглеводів, мікроелементів і вітамінів. Відсутність хоча б одного компонента здатне стати пуском до захворювання або неправильного розвитку. Перед вибором вологої суміші не полінуйтеся прочитати опис на упаковці — показник якості корму.

Головним орієнтиром в нетрях складу повинно служити м'ясо. Чим більше м'яса, тим якісніше консерви для собак. Гарне консервоване харчування може містити нежирні шматочки ягнятини, індички, яловичини, телятини, кролика або курочки. Важливо, щоб в складі було більше м'яса, ніж жиру.

Перед вибором консерви, бажано дізнатися, чи є у вашого вихованця алергія. Можливо, деякі види м'яса йому заборонені. У такому випадку рекомендується вибирати ягнятину — як найбільш гіпоалергенне джерело білка.

Типи консерв для собак

Консервований корм для собак може бути не тільки основним джерелом харчування, але і спеціальною добавкою. Виглядають баночки практично однаково, але несуть різне вітамінне навантаження. У той час, як базові консерви здатні вгамувати голод тварини, то добавки тільки заповнюють брак мікроелементів, що відсутні в організмі.

Тип консерв завжди вказано на етикетці. Це ще раз акцентує увагу на тому, що перед покупкою обов'язково варто прочитати всю інформацію на упаковці.

Отже, на полицях можна зустріти консерви наступних типів:

  1. Для основного харчування. Така суміш має збалансований склад, який включає всі необхідні на кожен день елементи. Нею можна годувати тварину щодня.
  2. Делікатесні консерви містять рідкісні види м'яса з додаванням ягід або фруктів. Завдяки оригінальним інгредієнтам, суміш дуже смачна, але не витримана за складом. Як правило, делікатесний прикорм використовується в якості похвали або ласощів для вихованця (але не більше 10% від добової норми годування).
  3. Лікувальні консерви. Цей вид харчування призначається виключно ветеринаром. У більшості випадків їх споживають собаки, які пережили операцію або захворювання. При виборі лікувальних консерв важливо орієнтуватися на склад і тип суміші, зазначеної лікарем.

За дослідженням складу і типу консерв не забудьте про термін придатності і герметичність упаковки. Якщо пакет або банка закрита нещільно, є вм'ятини, то їх краще відкласти. Найкраще купити консерви для собак в перевіреному зоомагазині на сайті masterzoo.ua, де всі товари сертифіковані і пройшли спеціальні перевірки.