ГБО - навіщо переходити на газ

Ми звикли заправлятися бензином. Але високі витрати на заправку змушують задуматися про економію, особливо якщо використання машини тісно пов'язано з вашою діяльністю. Тут і з'являється можливість інвестувати в обладнання з переходу на газ і економити на кожній заправці.

Експерти в області газової промисловості вірять, що через рік-два на газу буде їздити п'ята частина автомобілів в світі. Давайте назвемо основні переваги та недоліки переходу автомобіля на газ.

Плюси ГБО

Перерахуємо переваги, які отримує власник автомобіля після установки ГБО.

  • Заправка в два рази дешевше. 
  • Знос двигуна менше. Двигун працює плавно і тихо на зрідженому газі, так як суміш пропану з бутаном горить в циліндрах двигуна довше. Знижується навантаження і циліндро-поршневої групи. Звичайно, це лише за умови якісного обладнання, а таке пропонує на сайті stolovato.com.ua ООО «Ловато Сервис» - офіційний представник відомого італійського виробника газового обладнання LOVATO.  
  • Автономний пробіг більше. Газова система живлення автомобіля не виключає бензинову. Бензинова залишається в повній мірі, але до неї додається запас газового палива. При цьому відстань, яку автомобіль може пройти без дозаправки збільшується до двох разів.
  • Вихлоп стає чистішим. Склад зрідженого нафтового газу чистіше, в ньому немає таких шкідливих добавок як свинець і сірка. У деяких країнах власники ГБО платять менше податків за свої автомобілі.
  • Ресурс двигуна збільшується. За рахунок меншого навантаження на мотор, клапани, свічки і поршні менше зношуються. Експерти називають збільшення терміну експлуатації двигуна на пробіг до двохсот тисяч кілометрів.

Варто зазначити, що перехід машини на газ так само супроводжують деякі складності. Серед них значна вартість обладнання. Також установка ГБО забирає чимало місця в багажнику. А ще можна зазначити необхідність регулярних техоглядів. 

Коли ГБО себе виправдовує

Якщо ви витрачаєте на поїздки більше години в день, то установка газового обладнання стане вигідним вкладенням. Якщо ж машина частіше простоює і їсть мало бензину - не встановлюйте, так як ціна обладнання довго окупається.

Максимальна вигода від переведення на газ:

  • при активній їзді від години в день;
  • не плануєте продаж машини в найближчі 2-3 роки;
  • витрата бензину більше 10 літрів на 100 кілометрів.

Перехід на газ економічно доцільний тим, хто проїжджає щодня великі відстані або збирається користуватися цим авто наступні два роки. Довірте установку газобалонного обладнання професіоналам і відчуєте вигоду вже сьогодні!