Яким повинен бути зимовий спецодяг

Робочий одяг покликаний виконувати безліч функцій, особливо якщо співробітники виконують роботу на свіжому повітрі взимку. Він повинен не тільки допомагати створювати комфортні умови праці, а й захищати працівника від можливих наслідків негативних впливів. Як правильно вибирати зимовий робочий одяг, розповідають фахівці.

Для співробітників, які працюють на відкритому повітрі, купити спецодяг найвищої якості, що відповідає всім вимогам функціональності, надійності і естетики можна в онлайн-магазині «МИК». В асортименті представлені куртки, штани, комбінезони, жилети, тілогрійки, костюми і напівкомбінезони, а також взуття, рукавиці, захисні окуляри, респіратори, головні убори. 

Все, що потрібно знати фахівцям магазину, щоб допомогти клієнтам - при яких температурах і умовах будуть проводитися роботи, а також бюджет, який компанія готова виділити на спецодяг. У разі невеликого бюджету компанія допоможе підібрати якісний одяг вітчизняних виробників, яка майже не поступається за якістю одязі імпортного виробництва.

Зимовий спецодяг відрізняється від демисезонного за кількома ознаками:

  • утеплені коміри і капюшони;
  • трикотажні манжети на рукавах;
  • вітрозахисні планки;
  • утеплена область попереку.

Зимовий спеціалізований одяг розрізняється за чотирма категоріями: третя і четверта для роботи на морозі до -40 ℃, і більш легкі перша і друга категорії, розраховані на температуру до -20 ℃.

Зазвичай спецодяг виробляють з так званих змішаних тканин - суміші бавовни і поліестеру. Захист від вітру і теплоізоляцію такого одягу забезпечує щільність переплетення волокон, а волого- і брудовідштовхуючий ефект забезпечують спеціальні просочення. В якості утеплювача використовують синтепон або холлофайбер.

Для робочого одягу використовують сучасні зносостійкі матеріали. Крім цього, робочий одяг повинен бути виготовлений з «дихаючих» матеріалів. А для деяких спеціальностей є додаткові вимоги, закріплені на законодавчому рівні. Так, костюм зварювальника повинен бути просякнутий вогнетривким просоченням, а на одязі, призначеного для робіт в темний час доби, обов'язкове світловідображаюче маркування. Все це позначається на вартості одягу, але якщо мова йде про безпеку і збереження здоров'я співробітників, то економити не варто.

На що варто звернути увагу при покупці спецодягу

  • Він повинен відповідати температурному режиму, при якому його будуть носити, тому що занадто утеплений одяг, який не відповідає температурі на вулиці, буде створювати дискомфорт.
  • Зимовий одяг має бути вологовідштовхувальним. Під час снігу або дощу одяг без просочення швидко намокне і стане непридатним для роботи.
  • Необхідно перевірити, чи не загороджує капюшон або комір огляд, так як для деяких спеціальностей це неприпустимо.
  • Важливі деталі, такі як пахова вставка, вологовідштовхувальне просочення, посилені канти і укріплені кишені не просто функціональні, вони продовжують термін служби одягу.
  • Більшість сучасних моделей робочого одягу виглядають досить стильно, жіночий одяг відрізняється від чоловічої приталеними силуетами.