Як вибрати соску для годування дитини

Нині ринок дитячого харчування пропонує безліч різних типів сосок та пляшечок для годування, які мають різноманітні форми, матеріали, маркування та класифікації.

Якщо ви шукаєте ці та інші товари для дітей, то їх широкий асортимент за помірними цінами пропонує компанія Mamin Dom.

Матеріал соски — гума або силікон

Переважна більшість сосок для годування виготовляють з високоякісного силікону. Цей матеріал має ряд переваг:

  • міцність;
  • гнучкість;
  • еластичність;
  • стійкість до високих температур;
  • відсутність смаку та запаху;
  • не викликає алергічних реакцій.

Силікон може бути безбарвним або забарвленим у різні кольори. Іноді контакт з кольоровою їжею (наприклад, соком або чаєм) може спричинити зміну кольору соски. Недоліком силікону є те, що він не піддається біологічному розкладанню.

Соски з натурального каучуку більш екологічні. Для деяких дітей може стати перевагою їхня більша, ніж у силіконових сосок, м’якість та гнучкість, а для батьків — нижча ціна. Однак гумові соски не такі міцні, як силіконові, і менш жароміцні. Дуже рідко натуральний каучук може викликати сенсибілізацію, тобто алергічну реакцію.

Маркування на сосках

Основною характеристикою сосок для годування є швидкість потоку. Мова, звичайно, йде про швидкість протікання їжі через соску, яка регулюється кількістю або розміром отворів у ній. Виробники по-різному позначають цю особливість у своїй продукції, потік може бути:

  • повільний;
  • середній;
  • швидкий.

Крім того, надається інформація про вік дитини, для якої призначена соска. Загалом, чим швидший потік молока через соску, тим старшу дитину можна годувати через неї. Це інтуїтивна класифікація, оскільки відомо, що новонароджені п’ють менше і повільніше, ніж немовлята, яким виповнилося півроку чи рік. Іноді виробники використовують інші методи класифікації, наприклад аналогічно розмірам — S, M, L або поетапно: стадії 1, 2, 3 тощо, додатково зазначаючи віковий діапазон. Йдеться про те саме — чим більше число, тим швидше потік їжі проходитиме через соску.

Вибираючи соску для новонародженого, почніть із соски з найповільнішим потоком (найменшим номером маркування). Деякі компанії навіть пропонують соски «міні», «0» або «дуже повільно» для самого початку годування новонародженої дитини. Усі позначки є орієнтовними, і може трапитися так, що деякі немовлята будуть насолоджуватися питтям із даної соски, навіть якщо вони трохи старші або молодші, ніж це передбачає маркування сосок. Потрібно пам’ятати, що занадто швидке вживання молока або напоїв може призвести до задухи, переїдання, кольок або болів у шлунку.