Яким має бути справжнє брендове взуття

За брендовим взуттям ми вирушаємо в фірмовий магазин, а не на ринок. Але навіть дорога покупка в бутіку не гарантує придбання оригінальної продукції. На жаль, і в великих магазинах можна зустріти підроблені моделі. Щоб не розчаруватися в якості, краще заздалегідь розібратися в тому, як відрізнити оригінал взуття від підробки.
брендове взуття

Не кожна підробка видає себе з першого погляду: деякі з них практично не відрізняються від оригіналу. Розпізнати пару-самозванку допоможе уважне ставлення до деталей. Приділіть увагу зовнішньому вигляду і характеристикам моделі, що сподобалася:

  • колірній гамі,
  • матеріалами,
  • обробці
  • розмірній сітці.

Зовні все має виглядати ідеально: ніяких складок, потертостей. Подряпини і сліди клею на взутті неприпустимі, відрізнити ці дефекти від елементів дизайну нескладно. Еластична, а не дубова підошва, що щільно прилегла по всій основі - риса саме фірмового взуття. 

Завітавши до бутіка https://glamroom.com.ua/footwear_full_list ви можете бути впевнені в бездоганній якості представлених тут черевиків, туфель, сліпонів, ботильонів, і іншого взуття, адже їх виробники - всесвітньо відомі бренди Givenchy, Christian Dior, FENDI, CHRISTIAN LOUBOUTIN, GUCCI та інші. 

8 параметрів, які варто перевірити перед покупкою

Маркування на коробці і артикул

Великі виробники прагнуть захистити свою продукцію і додають до товару кілька ступенів захисту. Ось на що слід дивитися, щоб відрізнити підробку: водяний знак, унікальний номер пари взуття, голограма і артикул. Знайшовши всі ці маркери, ви легко зможете відрізнити оригінал від підробки.

Спробуйте ввести вказаний на упаковці артикул в пошуковий рядок браузера. Якщо перед вами оригінал, в добірці ви побачите безліч сторінок саме з цією парою взуття.

Підошва взуття

Великі бренди розробляють не тільки дизайн верху взуття, а й її підошви. Обов'язково подивіться фото на сайті виробника, щоб в магазині дізнатися саме той фірмовий візерунок. На оригіналі він буде, на підробці - немає. Відрізнити нескладно.

Якісна фурнітура

Найпростіша порада - прочитати написи на фурнітурі. Роблячи підробку, шахраї приділяють увагу ярликам і цінникам, забуваючи про блискавки і заклепках.

На фурнітуру оригінального взуття наноситься відбиток назви фірми, емблема або серійний номер. Виробники підробок не відрізняються увагою до дрібниць. Оригінал проявить себе якісною брендованою фурнітурою.

Вставки-аплікації

Насторожтеся при вигляді аплікацій і різних вставок, особливо, якщо на них нанесено назву бренду. Буває, що їх закріплюють на підроблені товари, щоб збільшити ціну. Відрізнити оригінал в цьому випадку можна, якщо уважно подивитися на стик вставок.

Якщо ви хочете купити оригінал, слід робити це в офіційному фірмовому магазині. На сайті бренду обов'язково вказаний список дилерів. Найчастіше тут є не тільки назви мереж, але і адреси конкретних магазинів, де вам точно не продадуть підробку. І, звичайно, зорієнтуйтеся за цінами, щоб відрізнити оригінал по вартості.

Якщо вас цікавить не конкретний бренд, а країна-виробник, то вивчіть національні особливості виготовлення. Наприклад, італійське взуття за традицією має піднятий носок. Це негласне правило всіх виробників цієї країни. Оригінал від підробки можна відрізнити саме з цього злегка кирпатим носі.

Всього п'ять міліметрів, доданих до висоти носка, додають італійському взуттю фірмовий комфорт. Ця деталь дозволяє відрізнити підробку, якщо ви вибираєте туфлі або чоботи.

Устілка

Устілка також може підказати, оригінал чи перед вами. Ви можете провести простий експеримент, щоб швидко визначити низькоякісну підробку. Шматком вологої матерії проведіть по взуттю і відразу після цього протріть сухою білою тканиною. Якщо на світлій матерії залишилися сліди в колір взуття, перед вами підробка. Якщо тест показує оригінал, проведіть ці ж маніпуляції і над устілкою. Немає слідів - ви знайшли справжній екземпляр.

Особливості бренду

Кожен виробник брендового взуття намагається додати до своїх моделей відмінні «фішки». Хтось унікалізірует упаковку, додаючи інформацію про фірму і виробі. Деякі грають з розміщенням логотипу: зовні, всередині або навіть на підошві самої моделі. Менш помітні, але не менш оригінальні «фішки» брендів: склад ниток і довжина стібків, обробка шнурків, набивний малюнок, оригінальний крій. Підробка не має стількох продуманих дрібниць, відрізнити оригінал при наявності «фішок» нескладно.

Звертайте також увагу на країну-виробника. Якщо на сайті фірми ви прочитали, що їх продукцію роблять в Португалії або Індії, то і на виробі це повинно бути вказано. Виготовлені нібито в Парижі черевики в цій ситуації можна сміливо називати підробкою. На оригіналі країна-виробник буде збігатися з анонсованою на сайті.