Типові несправності комп'ютерів і їх усунення

Комп'ютери після появи в житті сучасної людини, міцно зайняли свої позиції. Завдяки їм стало простіше виконувати деякі робочі процеси, моменти, пов'язані з навчанням, а також дізнаватися останні новини і цікаві факти.

Ось тільки не завжди, поломка є незапланованим заходом, найчастіше застаючи зненацька користувача. При виникненні збоїв у роботі, потрібна кваліфікована допомога  фахівця, який розбирається у всіх тонкощах ремонтних робіт. На сайті https://fp.lviv.ua/remont-kompyuteriv/ ви зможете замовити відповідного спеціаліста у Львові. 

Загалом, всі несправності можна умовно розділити на:

  • апаратні - виникають через якість комп'ютерних комплектуючих, їх старіння і невідповідність стандартам напруги живлення
  • програмні- це помилки операційної системи і встановлених програм, результати впливу вірусів або неправильного виключення системного блоку.

Фахівці виділили основні види поломок компютерної техніки.

Системний блок не включається

Утиліта материнської плати BIOS попереджає про несправності комплектуючих. За комбінації звукових сигналів можна розпізнати про що конкретно йде мова.

Досить типова ситуація, часто виникає через пил в системному блоці. Комбінації сигналів досить повно описані в інтернеті. Необхідно звернення в сервісний центр

Комп'юте включається, але немає зображення на екрані

Перевіряємо чи підключений монітор до електроживлення: чи підведені шнури живлення до монітора, положення вимикача монітора - включений чи ні.

Якщо з електроживленням все нормально необхідно перевірити підключення відеокабелю до відеокарти системного блоку і монітора, на якому також необхідно переконатися в положенні комутатора відеосигналу.

Якщо результату немає, необхідно звернутися в сервісний центр для більш детальної діагностики.

Самовільне перезавантаження комп'ютера

Причин може бути багато, найпоширеніші:

  • Блоку живлення не вистачає потужності для працездатності даної конфігурації комп'ютера. Наприклад - блок живлення потужністю 350 ват, в системному блоці встановили потужну відеокарту.
  • Несправність самого блоку живлення.
  • Системний блок (блок живлення) сильно засмічений пилом, що призводить до перегріву процесора і спрацьовування теплового захисту. Температуру компонентів системного блоку можна відстежити за допомогою утиліти HWMonitor, яку можна завантажити в розділі "Безкоштовні програми".
  • Операційна система заражена вірусами

Необхідно провести: перевірку жорсткого диска на наявність вірусів, а також сухе прибирання системного блоку, очищення від пилу радіаторів охолодження, вентиляторів. Якщо працездатність не відновилася - звернутися в сервісний центр

Комп'ютер включається, ОС не завантажується

Причина - пошкодження завантажувального сектора або ядра операційної системи Може відбуватися через:

  • перепади напруги живлення
  • некоректнео вимкнення
  • виходу з ладу жорсткого диска
  • некоректно встановлені драйвера або програма

Необхідно:

  • завантажити комп'ютер у безпечному режимі, використовуючи при завантаженні клавішу "F8". Видалити проблемні компоненти.
  • відновити ОС з інсталяційного диска

Якщо проблема не зникла - звернутися в сервісний центр.