Як вибрати екіпіровку для єдиноборств

Не секрет, що екіпіровка є невід'ємною частиною будь-якого виду спорту. Іноді вона визначається традиціями, іноді з міркувань безпеки і комфорту, а іноді для поліпшення якості гри.

Умовно екіпіровку для єдиноборств можна розділити на 3 типи: форма, рукавички і захист.

Захист для єдиноборств

Єдиноборство - спорт досить травматичний, тому захист вкрай важливий, особливо це важливо в таких видах спорту, як бокс, кікбоксинг, муай тай, ММА і подібних. Якщо Ви новачок, то Вам особливо важливо вибрати захисну екіпіровку хорошої якості.

Розрізняють такі види захисту, як шоломи, бинти, капи, захист для ніг, корпусу, колін, ліктів, передпліч і зап'ясть. Для чоловіків також існують спеціальні пахові бандажі. Чим краще Ви будете захищені, тим нижче буде ризик отримання травм під час тренувань. Але на професійних змаганнях захист використовується досить рідко. До речі, надійний захист ніг для кікбоксингу, а також інші якісні товари для різних видів єдиноборств пропонує інтернет-магазин ekipirovka.in.ua. 

Форма для єдиноборств

У кожного єдиноборства форма своя, наприклад в карате і дзюдо використовуються кімоно, які підв'язують спеціальними поясами. Борці використовують спеціальні трико. В самбо бійці на тренуваннях надягають спеціальні куртки, за які може схопитися противник, хоча на змаганнях вони використовуються не завжди. У ММА використовують спеціальні шорти і рашгарди, в боксі теж є своя форма, але на відміну, наприклад, від карате, на тренуваннях її надягати не обов'язково.

Також якщо Ви займаєтеся професійно, то Вам варто задуматися про те, щоб крім одягу також купити взуття для єдиноборств. Для боксу, боротьби та самбо існують свої спеціальні черевики, щільно облягають ногу, не ковзаючі і мають спеціальну підошву. Муай тай, карате, дзюдо, сумо, айкідо та інші східні бойові мистецтва традиційно припускають тренування босоніж.

При виборі одягу для єдиноборств важливо спиратися не тільки на традиції, а й на якість матеріалу. Форма обов'язково повинна бути за розміром, і Вам повинно бути в ній зручно. Чим комфортніше Вам буде, тим краще буде Ваша продуктивність як під час тренувань, так і на змаганнях.

Рукавички

Різні типи рукавичок використовуються, як правило, в таких єдиноборствах, як бокс, Муай тай, ММА і кікбоксинг. Вони потрібні як для захисту рук, так і для мінімізації нанесення травм супернику під час тренування або змагань.

Аксесуари для єдиноборств

Крім екіпіровки, важливо правильно вибрати додаткову атрибутику для занять єдиноборствами, таку, як лапи, маківари, груші і мішки для боксу. Якщо Ви займаєтеся в залі, то, як правило, там ця атрибутика вже є, але з точки зору гігієни лапи все-таки краще мати свої.

Якщо Ви займаєтеся дома самостійно, то відмінним рішенням буде купити боксерську грушу або мішок в особисте користування. Для домашнього відпрацювання існують як класичні мішки стандартного розміру довжиною 150-180 см і вагою 70-75 кг, так більш компактні та економічні моделі, які кріпляться на стелю або ж мають підлогову конструкцію (наприклад манекени).

На що варто звертати увагу при виборі екіпіровки для єдиноборств

  • Комфорт. В екіпіровці Вам повинно бути зручно, адже від цього залежить якість тренування і Ваша швидкість. Одяг та взуття повинні зручно сидіти по фігурі і бути за розміром. Рукавички повинні щільно прилягати до руки, також рекомендується використовувати бинти для більш надійної фіксації кисті та уникнення травм.
  • Безпека. Від того, з якого матеріалу зроблений захист і від їйого щільності буде залежати Ваша безпека і безпека спаринг партнера. Тому краще підбирати шоломи, рукавички, наколінники та іншу захист з щільних і м'яких матеріалів.
  • Якість. Ціна, звичайно, має значення, але якщо Ви займаєтеся професійно, то важливо підбирати якісну екіпіровку, не дивлячись на те, що ціна на неї буде трохи вище.

У магазині ekipirovka.in.ua Ви знайдете все, що потрібно для Вашого виду бойових мистецтв, а наші привітні фахівці завжди раді допомогти Вам з вибором!