Пам'ятка для тих, кого запросили на весілля

Вас запросили на весілля? Вітаємо! Про всяк випадок ми нагадаємо, що на весіллі робити можна, а чого точно не варто. Дотримуйтеся цих простих правил і перечитайте їх напередодні весілля, щоб і у вас, і у молодят залишилися тільки приємні спогади про цей день.

А поки ми не розпочали, радимо вам зберігти в закладках привітання з весіллям прозою на сайті krainau.com, які допоможуть вам скласти зворушливий тост для молодят, а також річниці весілля за роками — ось тут. Вони вам точно стануть у нагоді)

1. Пам'ятайте, що це не ваше весілля

Начебто це очевидний факт, але від пишноти торжества (і після кілька келихів шампанського) легко забутися. Пам'ятайте, що ви - гість, а головні дійові особи - молодята, і вся увага заслужено має діставатися ім. Якщо раптом наречена або наречений не виділили вам хвилинку для маленької розмови, не думайте, що вас хотіли цим зачепити - між танцями і привітаннями дуже складно вирватися.

N.B. Також утримайтеся від будь-якої критики, навіть легкої і жартівливої (яка в день весілля буде сприйматися нареченою в гіпертрофованій формі і може сильно її вивести з ладу).

2. RSVP

RSVP — абревіатура французької фрази Répondez s'il vous plaît. Це стійке позначення відповіді на запрошення. Отримали запрошення на весілля (неважливо, електронне, друковане або по СМС)? Постарайтеся відповісти протягом дня. Для плануючих дуже важливо знати точну кількість гостей. Тут ще одне важливе зауваження. Якщо в запрошенні не говориться про можливість прийти з кимось (+1), то уточніть цей момент.

3. Погодилися — приходьте

Ще одна проста істина, про яку не можна забувати гостю: якщо ви сказали, що будете - приходьте. Це не прогулянка в парку, а один з найважливіших днів у їхньому житті: вони витратили місяці, організовуючи захід, шукали місце проведення, складали план розсадження і меню.

N.B. Якщо все ж ви не плануєте бути на весіллі або у вас вагомий привід - чесно скажіть про це нареченому і нареченій. Інакше ризикуєте зіпсувати відносини з молодятами, і жоден подарунок враження не змінить.

4. Одягайтеся доречно

Пам'ятаєте вбрання Вікторії Бекхем, яке вона вибрала для церемонії принца Гаррі і Меган Маркл? Якщо не хочете викликати таку ж реакцію, залиште біле і занадто темне вбрання для іншого випадку. Дотримуйтесь дрес-коду, який зазвичай прописують в запрошеннях. Якщо його не вказали, то радимо вибрати щось світле і класичне.

5. Соціальні мережі і беззвучний режим

Хтось вимовляє зворушливий тост, а у вас цього часу дзвонить телефон або щебече відомий всім звук повідомлення з месенджера. Якщо не хочете опинитися в незручній ситуації, заздалегідь переведіть телефон в беззвучний режим.

N.B. Смартфон взагалі краще використовувати цього дня тільки в якості фотоапарата. І довго сидіти в соціальних мережах буде теж не дуже ввічливо. Хіба що викласти фотографію з молодятами і хештегом весілля - все інше ви встигнете зробити і після церемонії :)