Де взяти базу для email-розсилки?

Розсилка рекламних та інформаційних листів на електронну пошту - це ефективний бізнес-інструмент, який давно використовується і при правильному підході приносить очікуваний результат.

Але завжди постає питання про те, де взяти базу для такої розсилки. Важливо, щоб в ній були електронні адреси реальних користувачів —тільки в цьому випадку вона корисна для бізнесу. На сторінці www.interkassa.com/blog/kak-sobrat-bazu-email-adresov-dlya-rassylki-7-effektivnyh-sposobov є докладна інформація про всі способи, що дозволяють таку базу сформувати. Але варто коротко розповісти про деякі з них.

Електронна адреса в обмін на певну пропозицію компанії

Спосіб полягає в наступному: користувачеві пропонують бонус в обмін на інформацію про його електронну адресу. Якщо мова про навчальні курси, таким бонусом може стати перший безкоштовний урок. Продавець пропонує потенційному клієнту залишити свій email, на який прийде посилання, — в результаті адреса потрапляє в базу. Такими «гачками» виступають вебінари, методички, промокоди, подарунки — будь-які пропозиції, здатні зацікавити потенційного клієнта. Плюс в тому, що бонуси формують лояльне ставлення клієнта до компанії - однією дією вбивається відразу два зайця.

Робота з програмами для парсинга email

Збирати адреси пошт можна з інтернет-джерел відкритого типу — по-іншому це називається парсити. Спеціальні програми аналізують довідники, онлайн-форуми, дошки оголошень, соцмережі і т. д. Великих сервісів, які пропонують таку послугу, більше п'яти - цінова політика у всіх різна, так що підбирають програму індивідуально.

До плюсів парсингу відносять високу швидкість роботи, можливість пошуку за ключовими словами, видалення дублікатів, розпізнавання підтверджених електронних пошт. Іноді є можливість разом з електронною поштою знайти номер телефону. Але мінусів теж чимало: наприклад, при попаданні в базу адреси-пастки вся розсилка буде позначатися як спам. Велику розсилку таким же способом розцінює і сам поштовий сервіс.

Подібний варіант збору можна використовувати, але з обережністю, ретельно відстежуючи всі показники, не вкладаючи на перших етапах великі кошти.

Створення бази для email-розсилки: інші способи

Ось ще кілька методів для збору необхідної інформації:

  • Підписка на новини компанії під час реєстрації користувача на сайті. Це використовують при авторизації в особистих кабінетах, реєстраціях на конкурси і т. д.
  • Обмін готовими базами з компаніями-партнерами. Якщо між бізнесами немає прямої конкуренції, це цілком вигідний варіант.
  • Збір даних через форму сайту. Встановивши онлайн-чат, можна пропонувати клієнтам відправляти відповіді на питання відразу на електронну пошту.

Збір бази електронних пошт - не найпростіша, але і не така складна задача. Куди складніше сформувати пропозицію так, щоб людина, яка її отримала, зацікавилась листом і виконала потрібні дії.