Правила догляду за автомобільними чохлами

Автомобільні чохли захищають сидіння від передчасного зносу і одночасно є привабливим елементом інтер'єру салону. Якщо ми не забуваємо про екстер'єр автомобіля, то догляду за чохлами часом не надаємо належного значення. Але ж регулярне чищення з дотриманням технології в залежності від матеріалу виготовлення продовжить їх службу і товарний вигляд.

Салон автомобіля - предмет гордості його власника. Унікальність і неповторність інтер'єру автомобіля салону надають, крім всього іншого, чохли на сидіння. Замовивши в магазині autobro.kiev.ua автомобильные чехлы универсальные ви будете впевнені не тільки в чудовому вигляді салону, а й в комфорті, функціональності і довговічності даних аксесуарів. 

Природно не буває чохлів, за якими не потрібно було б доглядати. Однак перед початком чищення варто адекватно оцінити необхідність застосування тих чи інших заходів. Наприклад, якщо взяти і просто випрати чохли, виготовлені з недорогих синтетичних матеріалів, то вони можуть назавжди втратити естетичний вигляд або зовсім зіпсуватися і вам доведеться їх викинути. Тому варто підходити до чищення з особливою обачністю.

Догляд за авточохлом з велюру

Кращий друг велюру в салоні - це автопилосос. Велюрові чохли через ворс накопичують пил, тому пройтися по них м'якою насадкою ніколи не буде зайвим. Другим інструментом для чищення велюру в автомобілі є спеціальна щітка, яку, втім, може замінити валик для збору шерсті. Щітки для велюру повинні мати середню або малу жорсткість.

Чистити велюрові чохли допускається мильним розчином і губкою. З хімічних засобів підходять або спеціалізовані склади, або засоби для чищення килимових поверхонь, але їх потрібно застосовувати обережно. Спочатку протестувати на невеликій ділянці велюру і оцінити результат.

Велюр чистять без зусиль. Не можна тягнути або щипати ворс. Виключено використання відбілювачів чи миючих засобів з лугом. Сушити велюрові авточохли потрібно при кімнатній температурі. Прискорити висихання можна за допомогою фена.

Натягувати вологі чохли на сидіння можна - вони деформуються.

Догляд за чохлами з жаккарда

Чохли з жаккарда придатні для машинного прання в делікатному режимі при температурі до 30 ° С. Їх не можна вибілювати, але можна додавати трохи порошку при пранні. Віджимати чохли теж не треба, просто розправити і дати висохнути природним шляхом. Під час сушіння на тканину не повинні потрапляти прямі сонячні промені.

Гладити жаккард краще з вивороту, інакше є ризик пошкодити візерунок.

Догляд за екошкірою

Ніяких спеціальних засобів для чищення та миття екошкіри не потрібно. Майже будь-який бруд можна змити водою з милом, сильні забруднення можна вивести спиртом. Після чищення чохли потрібно насухо витерти чистою ганчіркою.
Екошкіру не перуть, а віддають в хімчистку. Сушити авточохли з цього матеріалу потрібно так само, як шкіряні вироби: при кімнатній температурі, подалі від батареї і інших джерел тепла. Не можна сушити їх феном!

Догляд за чохлами з алькантари

Алькантара в автомобілі - матеріал ніжний, якщо порівняти з поліестером або сітчастою тканиною. Головне правило в догляді за чохлами з алькантари - не давати плямі засохнути і не відкладати чищення надовго. Матеріал добре чиститься навіть в теплій воді. Припустимо використовуватися м'яку щітку. Але краще придбати рукавицю з мікрофазер або фібри.

Чистити алькантару паром не рекомендується. При сильних забрудненнях або відсутності досвіду в чищенні виробів з алькантари найкраще скористатися професійною хімчисткою.

Догляд за поліестером, неопреном і сітчастою тканиною

У авточохлах активно застосовується міцна якісна синтетика: сітчаста тканина, поліестер, неопрен. Це міцні чохли, але вони прослужать довше, якщо дотримуватися простих правил: прати неопрен в теплій воді (30-40 градусів) з милом і сушити природним способом.

Поліестер перуть у воді з температурою не вище 40 градусів. Матеріал швидко сохне, тому якщо з'явилися плями або забруднення, то можна швидко їх відмити і висушити чохли. При машинному пранні для поліестеру вибирають «делікатне прання» або «ручний режим». Поліестер рідко гладять, так як матеріал добре зберігає форму, але якщо така необхідність виникла, то гладити потрібно через вологу тканину, а на прасці вибираю середній температурний режим. Сушать чохли з поліестеру природним способом.

Трикотажна сітка або об'ємна сітчаста тканина не вимоглива до відходу. Чохли з сітки можна прати вручну або в машині. Як і інші синтетичні тканини, матеріал воліє делікатний режим прання і температуру води до 40 градусів (до 60, якщо це дозволено виробником і вказано на ярлику).

Застосовувати фен або класти на батарею шкідливо для виробів з синтетичних тканин.