Все про користь бразильського джиу-джитсу і поради початківцям спортсменам

Бразильське джиу-джитсу - бойове мистецтво, яким можна займатися в будь-якому віці і без спортивної підготовки. Цей стиль боротьби включає в себе больові прийоми і задушення, за допомогою яких можна змусити противника здатися або знешкодити його, навіть якщо суперник в рази більший і сильніший за вас.

Універсальність

Головною перевагою цього виду боротьби можна назвати універсальність. Прийти на перше тренування ви можете без спеціальної підготовки. Втім, без спеціалізованого спорядження - аж ніяк. Тому замовляйте кимоно для джиу - джитсу, а також якісну форму і аксесуари для інших видів єдиноборств в компанії KINTAYO™.

Джиу-джитсу спирається не на силу, не на масу, а на технічність. Всі переміщення противника в партер виконуються без жорстких ударів в голову і амплітудних кидків, тим самим, ви бережете своє здоров'я. Стратегію проведення сутички можна побудувати під абсолютно будь-які фізичні особливості організму.

На тренуваннях щезає зайва вага, з'являється гнучкість, підвищується витривалість, поліпшується робота серця і, що не менш важливо, прекрасна профілактика проблем з хребтом. Ті навантаження, які отримує боєць джиу-джитсу це те, що отримують люди, які приходять на професійний масаж.

Атмосфера

Прийти в клуб вперше морально складно, тим більше, якщо це клуб бойових мистецтв. Але потрібно відзначити, що джиу-джитсу притаманна певна інтелігентність публіки. Єдиноборства привчають до самоконтролю і дисципліни, тому атмосфера на тренуваннях вам здасться набагато приємніше і м'якшою, ніж можна собі уявити. Тренування з джиу-джитсу психологічно легко винести початківцям спортсменам, так як вони проходять в досить спокійній манері і без агресії.

Перші тренування

Вперше прийшовши на тренування з джиу-джитсу, будьте готові до того, що буде нелегко. З іншого боку, не так складно, як може здаватися. Освоєння боротьби - досить не очевидно процес для нашого тіла. Часто доводиться вчитися речей, які суперечать нашим інстинктам: потрібно тримати спину прямо тоді, коли хочеться стиснутися, а щоб вивести супротивника з рівноваги потрібно спочатку вивести з рівноваги себе і так далі.

Вчитися боротися - це як вчитися заново ходити, тому будьте готові до того, що на першому тренуванні буде нічого незрозуміло, і це абсолютно нормально.

Режим

Важливо розуміти, що режим навантаження і режим функціонування м'язів, який буде у вас в боротьбі, швидше за все «здивує» ваше тіло, якщо раніше боротьбою ви не займалися. Ви будете постійно напружувати м'язи, поки не навчитеся їх розслабляти, як досвідчений борець, і включати тільки в потрібні секунди часу. Коли тіло адаптується до нового виду навантаження, ви зрозумієте, що тренування не вимагають колосальної витривалості і все набагато простіше, ніж здається.

Тренуйтеся тричі на тиждень, це найоптимальніша кількість тренувань. Якщо займатися більше, то буде занадто велике навантаження для непідготовленого організму, а якщо тренуватися менше, то матеріал, який ви отримуєте на заняттях, чи не буде засвоюватися.

Контроль

Джиу-джитсу - це дуже ефективне бойове мистецтво, зброя, яка завжди при собі. Тому людина, що володіє прийомами, які можуть завдати серйозні каліцтва іншій людині, повинна вміти добре себе контролювати. Якщо ви розумієте, що не збираєтеся слухати тренерів, вважаєте, що під час тренувального процесу можна робити все, що захочеться, то не варто навіть починати освоювати джиу-джитсу.

Відпочинок

У бодібілдингу, у важкій атлетиці є така думка, що 60% успішних тренувань - це ваше харчування і сон. Справа в тому, що м'язи ростуть не в той момент, коли ми піднімаємо тяжкості, а в той момент, коли вони після підняття тяжкості відновлюються.

Те ж саме можна сказати про інші види спорту. Щоб матеріал добре засвоювався необхідно, щоб наша психіка не перебувала в пригніченому стані. Важливий нормальний сон, адже вкрай важко займатися, якщо час на тренування виділені замість сну. Результат, швидше за все, від таких тренувань вас не потішить. Також, запорука вашого доброго самопочуття - правильне харчування.

Перемога береться терпінням

У житті кожної людини є маса складнощів, з якими доводиться стикатися. Всі проблеми приходять і йдуть, найголовніше - терпіння. Важливо розуміти, що ніхто відразу не стає чемпіоном, геніальним музикантом, актором. За будь-якої перемогою завжди стоїть важкий шлях.

Потрібно дуже спокійно ставитися до своїх невдач і розуміти, що результат залежить від того, здаси ти чи ні, а не від того, що відбувається в даний момент в твоїй голові. Через 5-10 років більшість складнощів сприймається набагато простіше. Все, що зараз здається непереборним, через роки буде здаватися просто одним їх етапів шляху, причому можливо не найзначнішим.