Підготовка до весільної фотосесії: поради фотографа

Весільні фотографії - не просто фотодоказ народження сім'ї, це спосіб зберегти яскраві спогади про один із найщасливіших днів на довгі роки. Вдала весільна фотосесія стане предметом вашої сімейної гордості, знімки з щирими радісними емоціями буде приємно показувати дітям і майбутнім онукам.

Щоб отримати якісні і професійні фотографії слід заздалегідь планувати зйомку, враховувати багато деталей: вибір фотографа, підбір одягу і аксесуарів, зачіски і макіяжу, сюжетів і локацій для фотосесії.

Звичайно, гарантія успішної фотосесії - вибір хорошого фотографа. Якщо вам потрібна стильная фотосессия для беременных с любимым мужем в Києві і Одесі, до ваших послуг Соя Юрій - професійний креативний весільний фотограф.

 

Рекомендації, як готуватиметься до весільної фотосесії і як себе вести під час неї

  • Вибирайте фотографа і бронюйте дату зйомки заздалегідь, у кращих майстрів весільної зйомки дати розписані на кілька місяців вперед. Роблячи вибір фотографа, не керуйтеся тільки порадами знайомих. Те, що підійшло вашим друзям, не обов'язково сподобається вам. Вивчіть портфоліо фотографа і подивіться знімки в соціальних мережах. У портфоліо зазвичай викладають тільки кращі фотографії, а подивившись сторінку в соціальних мережах, ви отримаєте більш повне уявлення про манеру зйомки і смаки людини.
  • Зустріньтеся з весільним фотографом кілька разів, обговоріть бажані ракурси, локації і сюжети фотографій. В процесі обговорення ви зрозумієте наскільки легко вам знаходити спільну мову. Якщо під час спілкування виникнуть труднощі та розбіжності, краще пошукати іншого фахівця. Зйомка повинна проходити легко, ви повинні жити із фотографом і у вас повинні збігатися погляди на кінцевий результат.
  • Попрацюйте з фотографом до дня весілля, наприклад зробіть фотосесію в стилі Love Story. Фотограф краще пізнає вас, зрозуміє, як швидше підібрати вдалі ракурси. Згодом фотографії Love Story можна використовувати для створення весільної фотокниги.
  • Не зловживайте модними трендами в фотографіях. Віддайте перевагу більш традиційним і класичним знімкам. Мода швидко проходить і те, що було популярно, здасться смішним вашим дітям. Досить згадати моду на знімки з нареченою на долоньці. Будучи на піку популярності в 90-их роках, сьогодні ці фотографії виглядають комічно і безглуздо.
  • Узгодьте заздалегідь розклад весільного дня. Фотограф повинен встигнути зняти всі важливі моменти: збори нареченого і нареченої, викуп, урочисту церемонію в РАГСі, прогулянку, банкет. Маючи чіткий план дій, легше буде підібрати час для зйомки на природі, щоб уникнути занадто сліпучого сонця, різких тіней і несприятливих погодних умов.
  • Попросіть гостей, присутніх на весіллі, не заважати роботі фотографа. Напевно, у кожного знайдуться друзі, у яких є професійний фотоапарат і вони захочуть зробити знімки з заходу. Кілька фотографів завадять один одному і відвернуть молодят.
  • Не акцентуйте зайву увагу на весільній фотосесії. Весілля - це не тільки красиві фотографії, а й отримання задоволення від проведення часу і спілкування з гостями. Хороший фотограф вміє робити якісні репортажні знімки, тому немає необхідності постійно позувати і дивитися в об'єктив. Навпаки, кращі фотографії виходять раптово, коли ви відчуваєте щирі непідробні емоції, а не приймаєте стандартні пози і зображує «чергову» посмішку.
  • Всі групові фотографії робіть заздалегідь. Якщо гостей на весіллі багато і всі захочуть зробити фото з нареченим і нареченою, це може зайняти занадто багато часу. Тому не обов'язково чекати закінчення урочистої церемонії, фотографії з гостями можна зробити і до моменту надягання кілець і оголошення молодих чоловіком і дружиною.
  • Продумайте локації для зйомки і складіть маршрут прогулянки з фотографом заздалегідь. Бажано щоб всі локації знаходилися недалеко одна від одної, тоді не доведеться витрачати багато часу на дорогу і стояти в пробках. При виборі фотосесії на природі, враховуйте погодні умови. Майте кілька запасних варіантів, на випадок якщо погода зіпсується чи піде дощ.
  • Приділіть увагу аксесуарам і дрібним деталям. Красиво на фотографіях виглядають не тільки обличчя і емоції, а й різноманітні аксесуари: букети, декор, прикраси нареченої, кільця, попросіть фотографа зняти їх крупним планом.