Як знайти хорошого адвоката по сімейних справах

Від вибору адвоката по сімейних суперечках багато в чому буде залежати позитивна перспектива розгляду справи в суді. Якого адвоката по сімейних справах вибрати: когось рекомендують знайомі, хтось рясніє в рекламі, інший нав'язливо вмовляє укласти угоди з ним, розповідаючи про нібито наявні зв'язки.

Мудрі клієнти запитують: «Як ви виграєте нашу справа?», і тільки після отримання конкретних докладних пояснень укладають угоду. Так розумні клієнти перевіряють, чи дійсно юрист здатний успішно провести шлюборозлучний процес.

Досвідчений сімейний адвокат в Херсоні Ігнатов Дмитро Іванович розповість вам, як він виграє для вас сімейну суперечку:

  • на чому буде заснована правова позиція;
  • які документи потрібні від вас;
  • які клопотання будуть заявлені;
  • які докази будуть представлені.

Це дозволить вам:

  • визначити, чи хочуть з вас просто отримати гроші, або ж надати реальну якісну послугу адвоката по сімейних справах;
  • визначити чи є у юриста стратегія ведення сімейної справи;
  • в подальшому контролювати судовий процес: чи робиться щось, що вам обіцяли на самому початку, або справа пущено на самоплив.

Якщо вам не відповідають на ці питання, то вас, скоріш за все, "водять за ніс", і загалом - не вміють вести справи по сімейних спорах.

Які основні види суперечок веде сімейний адвокат

Розірвання шлюбу

Розірвання шлюбу в суді обов'язкове, тільки якщо у колишнього подружжя є неповнолітні діти. Спір у даній вимозі може вестися за самостійним позовом або в складі повноцінного шлюборозлучного процесу.

Якщо розглядається тільки вимога про розірвання шлюбу, то такий спір нескладний. Однак він різко ускладнюється, якщо зустрічним позовом ставляться вимоги про поділ майна або про визначення місця проживання дитини.

Розділ майна колишнього подружжя

Дуже важливо до початку процесу зібрати докладну інформацію про майно, придбане в шлюбі. Обов'язково при поданні позову клопотати про арешт майна. Подумати, чи варто отримувати частку в кожному об'єкті або розділяти об'єкти власності між колишнім подружжям, з виплатою відповідної компенсації.

У разі «переписування» власності напередодні шлюбу можливі подачі позовів про визнання даних угод недійсними, визнання права власності на ½ частки в проданому майні або стягнення з колишнього чоловіка компенсація дорівнює ринковій вартості частки.

Стягнення аліментів

Аліменти встановлюються у відсотковому відношенні або у твердій сумі, якщо дохід батька носить не стабільний характер. По даній категорії справ судовому юристу важливо зібрати докази про справжній дохід батька, який ухиляється від утримання дитини.

При невиконанні рішення суду про сплату аліментів, можна наполягати на залученні ухильника до адміністративної відповідальності, а потім і до кримінальної. Невиконання рішення суду про сплату аліментів є також і підставою для позбавлення батьківських прав.

Позбавлення батьківських прав

У разі злісного невиконання батьком обов'язків по вихованню дитини (в т.ч. по сплаті аліментів) шляхом подання відповідного позову можна позбавити його батьківських прав в судовому порядку. Як і в інших справах, сімейний адвокат повинен надати суду докази, що обгрунтовують вимогу про позбавлення батьківських прав: постанова про встановлення заборгованості по аліментах, постанова про притягнення батьків до відповідальності за невиконання обов'язків по сплаті аліментів, довідку-характеристику з освітнього закладу про те, що виховання здійснюється тільки одним батьком. За такого роду справах обов'язково участь прокурора та органів опіки.

Визначення місця проживання дитини

Дані сімейні суперечки є найбільш складними і болісними для батьків, які не зуміли в позасудовому порядку домовитися, з ким із них буде жити дитина. Додатково дані справи ускладнюються, якщо один з батьків може відвезти дитину за кордон.

Суд повинен визначити у кого з батьків краще умови, з ким дитині буде проживати комфортніше, до якому соціальному середовищі і батьків він більше прив'язаний. У цих справах часто призначається психологічна експертиза, яка відповідає на ці питання, і беруть участь представники опіки, дають свій висновок.

Встановлення батьківства

Такі вимоги заявляються, коли необхідно в подальшому витребувати аліменти на дитину народженого не в шлюбі, при ухиленні батька від подання відповідної заяви в ЗАГС. Сімейний юрист заявляє таку вимогу і, коли батьки жили в цивільному шлюбі, батько помер або загинув, а документи про встановлення батьківства були оформлені.

Задоволення такого позову дає можливість дитині отримати спадок або компенсацію при втраті годувальника. За такої категорії справ можливі до призначення генетичні експертизи.