Автотюнінг- як отримати машину мрії

Тюнінг автомобіля - широкий термін, що означає поліпшення або зміну тих чи інших частин машини. Тюнінгувати можна з різними цілями: змінити зовнішній вигляд авто, або домогтися поліпшення його технічних характеристик. Тому займатися цими напрямками можуть абсолютно різні сервіси.

Сьогодні не складно замовити тюнінг транспортного засобу. На даному ринку працюють фахівці, які можуть запропонувати переобладнання легкового автомобіля, чи іншого транспортного засобу. Скористатися послугами таких майстрів, можна тут http://tuning-service.com.ua вони здатні втілити всі ваші ідеї в життя, для них немає нічого неможливого. Тюнінг ательє TUNING & SERVICE є офіційним представником в Україні світових брендів тюнінгу Mansory, Lumma, Hamann, Brabus, ADV.1, HRE, і багатьох інших. Це сервіс повного циклу, ви просто залишаєте свою машину з побажаннями щодо вдосконалення її естетичного виду чи технічних показників і пізніше отримуєте авто вашої мрії!  

Загалом, перед тим, як замовити послуги у компанії, яка займається переобладнанням, ви повинні б упевнитися, що дійсно довіряєте свій транспортний засіб фахівцям, а не аматорам. Для цього попросіть докладне портфоліо. Якщо у такої організації є офіційний сайт, зайдіть на нього і ознайомтеся з відгуками клієнтів, які вже встигли скористатися її послугами.

Кузовний тюнінг

Роботу по тюнінгу кузова можна розділити на дві категорії: поліпшення естетичних і технічних характеристик. У першому випадку власник встановлює всілякі підсвічування, тонування, змінює головне освітлення, клеїть кузовні наклейки.

Технічне поліпшення проходить дещо глобальніше:

  • установка спойлера і зміна форми бамперів для поліпшення аеродинамічних показників автомобіля;
  • переробка стандартних частин кузова або їх заміна на більш полегшені варіанти;
  • установка карбонового покриття.

Такі роботи зачіпають не тільки зовнішній вигляд, але і покращують певні характеристики авто: керованість, розгін (за рахунок зниження маси) та ін.

Салонний дизайн

Передбачає виконання наступної роботи:

  • проклейка салону, шумоізоляція;
  • зміна стандартних сидінь (від елементарної перетяжки, до установки спортивних сидінь);
  • удосконалення панелей приладів (установка планшетів, зміна приладів на їх електронні аналоги);
  • оббивка стелі і дверей.

Внутрішній тюнінг при всій його «декоративності» підвищує комфорт при водінні, адже кожна деталь обрана або схвалена власником.

Технічна настройка

Найбільший напрямок, що включає:

  • зміна силового агрегату. Якщо всерйоз братися за справу для серйозного збільшення потужності двигуна, то перелік робіт тут практично необмежений: розточування блоку, установка турбін і полегшених аналогів деталей. Потім йде опрацювання системи відпрацьованих газів і установка глушника. Підсумок всієї модернізації - збільшення потужності двигуна до 3 разів;
  • прошивку чіпа. Електронна настройка ПО не змінює параметри двигуна, вона лише покращує деякі функції його роботи, наприклад, уприскування повітря і палива. І то не завжди - на авто, де відсутня електроніка, вона виявиться марною;
  • опрацювання коробки передач. Заміна стандартних валів і шестерень на сучасні аналоги призведе до підвищення передач (з 4 до 5 ступенів) і поліпшенню розгінної динаміки;
  • зміна підвіски. Тут є два напрямки: спортивний і позашляховий. У першому випадку машину занижують, полегшують підвіску. У другому, навпаки - її підсилюють, кліренс піднімають, встановлюють масивні, важкі деталі і так звані «грязьові» колеса.

У цю ж категорію можна віднести установку нештатної гуми і дисків. Слід пам'ятати, що установка будь-якого нестандартного обладнання багаторазово ускладнює ремонтні роботи. За той же ремонт бічних порізів низькопрофільної гуми візьметься не кожен сервіс.