Основи грамотного догляду за кавомашиною

Правильна експлуатація та нескладний догляд за кавоваркою забезпечать вашій техніці довговічність. Експерти розповіли як повинна використовуватися кавоварка, щоб стати довгожителькою на вашій кухні.

Що може бути приємніше, ніж почати ранок з ароматної свіжозвареної кави! Завдяки сучасним кавовим машин, які радують різноманітністю дизайну, розміру і своїми можливостями, ми можемо отримувати задоволення від власної міні-кав'ярні.

І як прикро, коли одного разу через якусь прикру поломку ми втрачаємо можливість насолоджуватись улюбленийм напоєм. Втім, впадати у відчай не варто, адже ви зможете скористатися послугою ремонт кофеварок saeco киев від сервісного центру Uservis, завдяки зусиллям досвідчених добросовісних майстрів ваша кавомашина найближчим часом запрацює як новенька!

А що всередині

Давайте розглянемо деякі деталі для кавових агрегатів і дізнаємося, як користуватися кавоваркою.

Однією з головних деталей кавомашини є кавомолка. Саме вона відповідає за якість приготованого напою - від того, наскільки однорідно помоляться зерна, безпосередньо залежить смак кави. Щоб частіше насолоджуватися самостійно приготованим вишуканим напоєм, проводьте профілактичний огляд кавомолки та звертайте увагу, щоб в неї не потрапляла вода.

Важлива деталь кавомашини - фільтр. Він може бути паперовим, нейлоновим, «золотим». Паперовий фільтр найбільш дієвий, але він вимагає щоденної заміни. Найпоширеніший фільтр - нейлоновий. Як правило, він вбудований в кавоварку. Цей фільтр розрахований на шістдесят заварювань, після чого рекомендується його поміняти. Перевага «золотого» фільтра в тому, що він не потребує заміни за рахунок покриття з нітриду титану.

Атрибут кавоварки, який цінують справжні кавомани, - плита автопідігріва, яка грає роль термоса. Вона підтримує каву в гарячому стані. Щоб функція автопідігріву прослужила вам довше, рекомендується проводити очищуючий догляд плити підігріву, коли вона знаходиться в охолодженому стані.

В деякі моделі кавоварок вбудований таймер. Він дозволяє варити каву без вашої участі - в певний час ви отримаєте свіжозварений напій відмінної якості.

Як доглядати за кавоваркою

Догляд за кавоваркою дуже простий. Головне подбати про профілактичні заходи - будьте впевнені, тоді кавоварка буде служити довго.

Кілька корисних порад як використовувати кавоварку:

  • Якщо на стінках кавомашини утворився накип, то рекомендуємо провести декальцинацію - видалення накипу спеціальними миючими таблетками.
  • В автоматичних кавоварках з функцією автоочищення все ще простіше - після того, як ви заллєте засіб для чищення в кавоварку, потрібно включити систему автоочищення від накипу.
  • Полегшити завдання запобігання утворення накипу допоможе вбудований фільтр для кавоварок, але не забувайте періодично міняти картридж. У продажу є вдосконалені фільтри для кавоварок, робота яких заснована на подачі висхідного потоку води. Також існує фільтр для кавоварок, який, завдяки інноваційній системі, одночасно очищає і пом'якшує воду.
  • Після приготування кави в машині залишається осад кавових масел, від якого краще вчасно позбуватися, тому що він може надати сторонній запах і зіпсувати смак готової кави. Як показує практика, машина прослужить довго, якщо робити профілактичну промивку через кожні 220 чашок. А для того щоб не збитися з рахунку, в деяких моделях існує спеціальний лічильник, що фіксує чергову чашку. Лічильник ще більше спрощує нескладний догляд за кавоваркою.
  • Залишки кавової гущі в контейнері кавомашини можуть змінити смак самого вишуканого кавового напою, тому стежте за тим, щоб гуща не накопичувалася в кавомашині. Певні моделі мають функцію промивання трубок, це забезпечує видалення кавових залишків після попереднього приготування.
  • Своєчасно видаляйте молочну пінку з контейнера кавоварки. Вона може впливати на справжній смак кави. Видалити молочний наліт елементарно: спочатку від'єднайте контейнер з молоком і підключіть контейнер з водою. Далі виконайте цикл піноутворення і підігріву молока. Воду потрібно проганяти до тих пір, поки вона не стане чистою.
  • Обов'язково ознайомтеся з інструкцією, в якій говориться, як користуватися кавоваркою перед тим, як почати догляд за кавоваркою, тому що кожен агрегат має свою універсальну будову. 

Попит на кавоварки зростає з кожним днем, адже чарівний кавовий напій підкорив весь світ. Кавомашина - революційне досягнення техніки, яке з кожним днем ​​завойовує серця цінителів кави, але разом з тим і кавомани змінюють свої уподобання, стають все більш розбірливими та вимогливими.

Сучасні кавомашини пройшли довгий шлях удосконалення і розробку конструкції. І тепер любителі кави мають можливість готувати цей напій не тільки найпростішим способом, який придумали ще древні араби, - в турці. Маючи в своєму будинку кавоварку, ви зможете в будь-який момент насолодитися власним еспресо, капучіно або латте, вибираючи кавовий напій на будь-який смак.