Уряд встановив підприємцям грошову допомогу на дітей

25 листопада, в рамках засідання уряду, прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував позапланове введення допомоги на дитину в розмірі 2 тис. грн. для фізичних осіб-підприємців 1 і 2 групи спрощеного оподаткування.

Повідомляється, що виплату отримають ті ФОПовці, які змушені були тимчасово згорнути свою діяльність через введеного в країні карантину.

Як вплинув на «спрощенців» карантин вихідного дня

Статистика українського процесингового центру свідчить про різке падіння (на 45%) рівня продажів в роздрібній торгівлі за період першого «карантину вихідного дня» - 14 і 15 листопада. Підтверджують це і фахівці ресурсу Промокодіус: за їхніми словами, попит на бонусні коди для отримання знижок на покупки різних товарів за вказаний період впав практично вполовину.
Представники Райффайзен Банку Аваль повідомляють про зниження на 39% кількості проведених операцій через термінали банку за період першого карантину вихідного дня. Однак падіння попиту на банківські кредити не спостерігається. Наприклад, промокод Credit7, компанії, що надає послуги з підбору вигідних позик, як і раніше в ціні у споживачів. Це значно пов'язано із зручністю їх оформлення
Досить помітне падіння рівня роздрібних продажів і криза в сфері надання послуг громадського харчування, пов'язані з карантином, поставили багатьох дрібних підприємців практично на межу розорення. Урядові заходи, анонсовані в середу Денисом Шмигаль, покликані підтримати «спрощенців», які мають на утриманні дітей до 10 років.

Умови отримання допомоги

Постанова уряду передбачає виділення коштів понад 1 млрд. грн. на індивідуальну грошову допомогу українським сім'ям. Подробиці про допомогу:

  • Виплати будуть проводитися в листопаді і грудні поточного року.
  • Термін подачі заяви - до 15 грудня.
  • Особи, вже подавали документи на отримання допомоги в період з травня по серпень 2020 року, отримають виплату автоматично.

Крім вищевказаних заходів, додатково планується введення допомоги для ФОПовців, змушених повністю зупинити свою діяльність. Повідомляється, що сума допомоги може досягти 8 тис. грн. Одночасно, в разі введення тотального локдауна, кабмін планує перерахувати одноразову матеріальну допомогу роботодавцям в розмірі до 8 тис. грн. і надати компенсацію витрат на єдиний соціальний внесок. Цей захід покликаний зберегти множинні робочі місця і підтримати роботодавців в умовах карантину.