5 причини користуватися ліцензійним Windows

В Європі та Америці люди платять за будь-який використовуваний софт і вважають це правильним. Наш менталітет не завжди дозволяє платити за те, що можна використовувати абсолютно безкоштовно, не дивлячись на порушення авторських прав і закону, але навіть не в цьому річ.

Багато користувачів навіть не підозрюють, скільки проблем і скільки часу на їх рішення вони витрачають при використанні не ліцензійних копій ОС (та й взагалі ПЗ). Підраховано, що близько третини всіх проблем із програмним забезпеченням виникають через різні збірки Windows від народних "умільців". При їх створенні, відключаються деякі служби, видаляються певні файли, змінюється частина системних параметрів та інше, інше - як наслідок, у деяких користувачів перестає щось працювати.

Щоб уникнути цих, та інших проблем фахівці радять купить активацию Windows 7, на сайті gold-nm.biz ви знайдете по оступній ціні активаційні ключі для стабільної роботи операційної системи.

Основні відмінності

Для початку слід сказати, що виділяють кілька варіантів ОС: ліцензійна, піратська та збірка. Ліцензійна версія купується у виробника або дистриб'ютора і складається з образу системи, активатора та спеціальної наклейки на корпус комп'ютера.

Піратська версія нічим не відрізняється від ліцензійної в ході використання, різниця тільки в способі активації. До Windows 7 використовували генератори ключів (keygen), але Microsoft постійно відстежує однакові ключі, які масово поширюються, і блокує їх. 

Також зустрічаються піратські збірки. Це операційні системи, створені на основі Windows, але перероблені розробниками. Можуть бути відсутніми деякі режими роботи або можливості системи (наприклад, режим гібернації (режим сну з можливістю відключити живлення) і автоматичне оновлення). Замість них ОС доповнюють потрібними на думку авторів збірки програмами і функціями. Крім цього, зазвичай в інтерфейс додається якась «дизайнерська фішка» (частіше - даремно).

Плюси ліцензійної Windows

Стабільність

Мабуть, це одна з основних переваг. Вона працює значно надійніше, не з'являються різні помилки в найневідповідніший момент. Не доведеться хвилюватися, що не доступні всі функції - все стандартно. Практично кожен розробник ПЗ перевіряє і тестує свій продукт на ліцензійній платформі при настройках за умовчанням. Не дивно, що додатки на халтурній збірці працюють не так як потрібно.

Деякі користувачі вважають, що і збірки від народних умільців бувають стабільними. Це так, але до певного моменту - рано чи пізно їх все одно доводиться встановлювати заново, відновлювати, лікувати від помилок. 

Безліч людей не шанують власний час, який коштує великих грошей. Час - найцінніше, що є у людини. Якщо уявити, що щодня на Windows додатково витрачати 10 хвилин, то за рік втрати становитимуть понад 60 годин, а це приблизно 4 дні, які йдуть на колупання в системних настройках і усунення помилок. Деяким користувачам вдається заробити за ці 4 дні більше, ніж коштує ліцензія. 

Оновлення ліцензійного програмного забезпечення

Піратські збірки, в основному, не оновлюються або оновлюються на недовгий час і знову доводиться витрачати свій дорогоцінний час. У нормальних Windows автоматично встановлюються всі необхідні оновлення. Таким чином, користувач буде захищений від різних шкідливих програм, реклами і багато чого іншого.

Окрім того, що якщо "підхопити" якихось небезпечних вірусів, наслідки можуть бути куди більш плачевними, ніж вартість ліцензії.

Техпідтримка

Користувачі в країнах СНД не звикли звертатися за допомогою в службу технічної підтримки. Якщо при виникненні проблеми задати питання розробникам програмного забезпечення, вдасться все швидше вирішити. У деяких випадках спеціально створюють заплатки для усунення тієї чи іншої проблеми.

У нас же більшість користувачів кілька днів самостійно намагаються вирішувати проблему, і якщо не виходить, то перевстановлюють ОС, а потім знову через якийсь час виникає ця ж проблема.

Знижки на інші програмні продукти

Користувачам ліцензії безкоштовно доступні оновлення ПЗ і знижки на нові програми.

Відсутність юридичних проблем

Зараз досить гостро стоїть питання про законність роботи з програмним забезпеченням. Його контроль постійно підсилюють. Через що, щоб не мати проблем з законом, краще використовувати ліцензію або повністю безкоштовне програмне забезпечення.