Короткий огляд Google Pixel 5 та Google Pixel 4a 5G

Якщо вас не хвилює швидкий запис, розпізнавання обличчя, оптика макро- та масштабування, Google Pixel 5 та Google Pixel 4a 5G є альтернативою дорогим флагманам.

Порівняно з більшістю конкурентів, на яких теж встановлено Android, смартфон Google Pixel 5 виділяється своїми компактними розмірами, його ширина становить 7 см. Враження мобільності підкреслює матеріал корпусу, завдяки якому смартфон добре лягає на долоню та нагадує пластик. Насправді це алюмінієве покриття з невидимим зазором на задній панелі для бездротової зарядки. Обидва моделі приємні на дотик. Зчитувач відбитків пальців на задній панелі використовується для розблокування обох смартфонів. Лише Google Pixel 5 є водонепроникним і пилонепроникним.

Яскравий та контрастний дисплей

З діагоналлю 6,2 дюйма Google Pixel 4a 5G трохи більший, ніж Google Pixel 5 (6,0 дюйма). Обидва смартфони мають кольорові OLED-дисплеї, але лише у Google Pixel 5 екран висвітлюється з частотою 90 Гц. Що важливіше — Google впорався з проблемами яскравості: Google Pixel 5 досягає 816 кд/м2, а Google 4a 5G — 930 кд/м2, тому обидва вони навіть яскравіші за Google iPhone 12.

Простіший процесор

З огляду на технічні характеристики, деяких шанувальників техніки може здивувати, що центральним процесором є лише Qualcomm Snapdragon 765 5G, в той час, як попередник Google Pixel 4 мав Snapdragon 855. Однак зручність щоденного використання важливіша, і тут користувачі майже не відчувають технологічних спрощень, оскільки швидкість хороша, а 3D-ігри працюють безперебійно.

Місткий акумулятор

Акумулятор був ахілесовою п’ятою попередників: Google Pixel 4 витримав тест, який складає лише 5 годин 21 хвилину, а Google 4 XL — менше 7 годин. Наступник Google 4a 5G — 9 годин 15 хвилин, а Google Pixel 5 досяг 10-годинної позначки і несподівано просунувся до вершини телефонів з найдовшим часом роботи. Google Pixel 5 має бездротову зарядку, а з тильної сторони можна заряджати, наприклад, навушники.

Хороші фото

Спільною рисою обох смартфонів є камера з надширококутним об’єктивом і традиційно високою якістю зображення: основна камера, оснащена оптичною та електронною стабілізацією, добре себе зарекомендувала при візуальному тесті з дуже високою якістю зображення при денному світлі.

Резюме

Більше, швидше, дорожче — ці концепції залишилися в минулому. Якщо вас не хвилює швидкий запис, розпізнавання обличчя, оптика макро- та масштабування, Google Pixel 5 та Google Pixel 4a 5G є альтернативою дорогим флагманам. Обидва зручні у використанні, довговічні та дозволяють робити чудові фотографії. Google Pixel 5 має бездротову зарядку, а Google Pixel 4a 5G — більший і трохи дешевший.

Згідно з рейтингами Counterpoint, найпопулярнішими в Європі є смартфони наступних компаній:

  • Samsung — 37%;
  • Apple — 18%;
  • Xiaomi — 17%;
  • Huawei — 12%;
  • Oppo — 3%.

У Північній Америці:

  • Apple — 41%;
  • Samsung — 31%;
  • LG — 13%;
  • Alcatel — 6%;
  • Motorola — 6%.