Секрет популярності світлових футболок

Сяючі предмети завжди викликали інтерес у дітей і у дорослих. Ще в 80-ті виробники почали радувати діточок іграшками, які світяться в темряві, наклейками на стелю у вигляді зірочок, дівчатка були щасливі, коли мами їм купували браслети та інші прикраси, які світяться в темряві яскравим жовтим, зеленим або рожевим.

Сьогоднішня «світлова» індустрія пішла далі і на сучасному ринку, зокрема в інтернет-магазині https://obnovochka.com.ua/odezhda/muzhchinam/muzhskie-svetyashchiesya-futbolki-dlya-vzroslyh/ ви можете знайти досить оригінальні світлові футболки. Яскраві малюнки, написи - все це дуже приваблює, і навіть не стільки дітей, скільки молодь, яка любить «зависати» в нічних клубах.

Як досягається світловий ефект

Такий чарівний на перший погляд ефект досягається завдяки простій хімічній реакції, відомій як фотолюмінісценція. Щоб зробити футболку світловою, необхідний фосфор, який наноситься на поверхню. Досить тонкого невидимого шару цієї хімічної речовини. Саме цей секретний «інгредієнт» випромінює світло. Світло падає на фосфор, тим самим приводячи в дію електрони. Вони починають активно рухатися під впливом світла, внаслідок чого фосфор починає світитися.

Навіть діти знають, що треба тримати виріб з фосфору під світлом якийсь час. Тоді енергія накопичується і фосфор буде світитися. Поступово вона витрачається, світло стає тьмяним і поступово зникає. Тому фосфорні футболки потрібно «заряджати» перед нічним походом.

Для нанесення світлового малюнка на футболку використовуються різні типи фосфору. Вони відрізняються за типом енергії, яка необхідна для підзарядки, тривалості світіння після впливу світла, а також за кольором.

Для виробництва світлових футболок крім фосфору може використовуватися речовина люмінофор. Вона так само як і фосфор наноситися на малюнок. Тривалість його роботи варіюється від 5 до 7 годин. Ще одним способом змусити футболку світитися є використання флуоресцентної фарби. Її активація здійснюється завдяки хімічній реакції, відомої як хемілюмінесценція. Використовуючи таку фарбу, виробники гарантують світіння до 12 годин. Любителі нічного життя не зможуть залишитися байдужими!

Всі ці речовини абсолютно безпечні для здоров'я, до того ж вони приносять в життя позитив, а значить, вони в якійсь мірі навіть корисні!

Світлова футболка стане незабутнім подарунком, який займе почесне місце в гардеробі вашого друга чи подруги. На щастя, сучасні технології дозволяють зображати на футболках все, що тільки можна зобразити: написи, принти, малюнки, логотипи, слогани. Деякі навіть носять футболки на яких світиться їх ім'я (може щоб не витрачати час на знайомство?).

Поради по догляду

Сяючі футболки дуже практичні і не вимагають до себе якогось особливо трепетного ставлення. Їх можна прати, віджимати і викручувати. На цілісність світлового малюнка такі маніпуляції не роблять ніякого згубного впливу. Адже світлові покриття відрізняється підвищеною еластичністю, а тому не схильні до розтріскування внаслідок фізичних впливів.