Особливості застосування і переваги сотового полікарбонату

Листовий пластик, що складається з двох листів, які з'єднані поздовжніми ребрами жорсткості по всій довжині листа, називається стільниковим полікарбонатом. Ребра жорсткості надають міцність матеріалу по відношенню до ваги, а порожнечі між шарами (шарів може бути два і більше) забезпечують високу теплоізоляцію.

Стільниковий полікарбонат впевнено увійшов в наше життя, все більше покупців вибирає його через низьку ціну і зручність складання для установки теплиць, навісу для автомашини, душа для дачі, в якості різних козирків і навісів з полікарбонату. В інтернет-магазині https://verbadom.com.ua/ можна по вигідній вартості придбати цей і інші якісні будівельні матеріали. 

Завдяки комірчастій структурі він легше монолітного, не кажучи вже про скло. СПК (стільниковий полікарбонат) краще МПК (монолітного полікарбонату) також і по теплоізоляції. Можна згинати цей матеріал, створюючи потрібну форму, яка буде збережена без поломок і втрати міцності.

Перш ніж купити полікарбонат, радимо вам детальніше ознайомитися з його характеристиками і областю застосування. Якщо вам потрібні конструкції підвищеної міцності або складної дизайнерської форми, рекомендуємо вам розглянути гідності і можливості монолітного полікарбонату.

Основні технічні порівняльні характеристики стільникового полікарбонату:

  • Стільниковий полікарбонат легше скла в 15 разів.
  • Міцніше скла в 200 разів.
  • Полікарбонат легкий у збірці.
  • Полікарбонат безпечний при експлуатації.

Покритий спеціальним шаром UV, полікарбонат довше не піддається несприятливого впливу ультрафіолету.

Теплоізоляційні властивості

Завдяки повітряному прошарку між панелями стільниковий полікарбонат є хорошим тепло- і звукоизолятором.

Пожежобезпека

При загорянні або контакті з відритим вогнем полікарбонат починає плавитися, не підтримуючи горіння і поступово згасає, що дозволяє застосовувати його в різних галузях життєдіяльності та промисловості як пожежобезпечний матеріал.

Встановлення

Легкість конструкцій і великі стандартні розміри листа дозволяють заощадити на монтажних роботах. Завдяки гнучкості і невеликій вазі полікарбонату можливе складання конструкцій найсміливіших дизайнерських рішень.

При монтажі стільникового полікарбонату використовуються спеціальні профілі і термошайби для кріплення, їх можна підібрати в тій же кольоровій гамі, що й самі полікарбонатні листи, це додасть конструкції цілісний вигляд після збирання. Випускаються і продаються інші комплектуючі: роз'ємні та нероз'ємні сполучні профілі для з'єднання листів, торцеві - для закриття зрізів, коньковие і ін.

Стійкість до погодних умов

Стільниковий полікарбонат може експлуатуватися при різних погодних умовах, витримуючи перепад температур від -40 ° С до + 120 ° С, також він стійкий до хімічного впливу.