Що потрібно знати про очищувачі для кузова автомобіля

Для дбайливого автолюбителя важливий не тільки відмінний технічний стан свого автомобіля, що забезпечує необхідний комфорт і безпеку керування, але і наявність хорошого, привабливого зовнішнього вигляду.

Щоб підтримувати особистий автомобіль в чистоті, красі і захистити від корозії, використовуються спеціальні засоби для автохімії, які завдяки своїм властивостям, ефективно піклуються про авто.

Саме такі засоби пропонуються на сайті http://www.koch-chemie.com.ua/category/eksterer офіційного дистрибютора компанії Koch Chemie GMBH, що пропонує високоякісні засоби для чищення та миття автомобілів, а також для догляду за ними. Автохімія цього виробника випускається ще з 1968 року, а запорукою якості є визнання відомих світових автовиробників, таких як Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, і інших.    

Під час експлуатації кузов автомобіля піддається різного виду забруднення, починаючи від смоли дерев до впливу хімічних реагентів, що негативно впливає на його стан. Для захисту та запобігання пошкоджень не обов'язково купувати дорогі засоби в автосалоні. Достатньо ознайомитися з їх властивостями, цілями застосування і основними характеристиками, щоб придбати недорогу, але ефективну і щадну автохімію.

Класифікація і призначення засобів для очищення

Бітумний наліт часто з'являється на поверхні автомобіля. В основному це відбувається при водінні автомобіля по свіжому асфальту. При такому забрудненні для очищення автомобіля підходять розчинники на основі гасу і трихлоретилена. Ці засоби прості в застосуванні, досить ними змочити тканину, і протерти пляму. Такі розчинники також підходять для відмивання масла і нагару.

  • Для очищення кузова автомобіля від смоли, пилку дерев, від яких залишаються липкі жовті плями, можна скористатися простими автошампунями або розведеним спиртом, чи горілкою.
  • Щоб видалити плями від комах і птахів, підійдуть звичайні автомобільні миючі засоби. Але важливо знати, що такі плями необхідно видаляти, як можна швидше, так як вони руйнують лакофарбову поверхню.
  • Для видалення / запобігання корозії (іржі) використовують перетворювач іржі, мовіль, мастику, антикори. Ця автохімія здатна повністю видалити іржу. Перед застосуванням рекомендується використовувати металеву щіточку або купити абразиви для очищення ділянок з багатою іржею.
  • Антикори та мастика створюють захисний шар на автомобілі, їх наносять на виключно чисту поверхню і не змивають. Перетворювач іржі наносять за допомогою кисті або шпателя, залишають до 20 хвилин, а потім змивають і протирають поверхню насухо.

Хімічні реагенти з'являється на кузові автомобіля найчастіше через те, що дороги постійно посипають сіллю і піском. Видалити їх нескладно, достатньо скористатися звичайною поліролью.

Поліролі необхідні для обробки кузова, якщо є мікроподряпини, дефекти після фарбування, автомобіль постійно знаходиться під впливом опадів і сонця або будь-якого іншого негативного впливу. Поліроль також допомагає відновити первісний вигляд машині, надати блиск, захистити від руйнівних покриття речовин. Поліроль утворює захисний шар, маскує похибки, додає гладкість.

Є кілька видів поліролей, які розрізняються між собою за складом і цілями застосування:

  • Синтетичні поліролі допомагають видалити невеликі подряпини, згладити нерівності, сприяють відновленню кольору.
  • Воскові поліролі недорогі, досягають швидкого результату, але недовговічні, змиваються після кількох мийок.
  • Нано-поліролі або «рідке скло» створюють водовідштовхувальний шар. Протягом декількох місяців поверхня не втрачає блиск і менше забруднюється.

Абразивні поліруючі пасти в основному наносяться полірувальною машиною. 

Очищення кузова автомобіля повинно проводитися в міру забруднення. Якщо очищення відбувається рідко, то шкідливі речовини, бруд глибоко вбираються в покриття, тим самим його руйнуючи. Але також не перестарайтеся з автохімією, так як при частому застосуванні можуть з'явитися жовті плями.