Амортизатор кришки багажника: коротко про пристрій, і його вибір

Всі автолюбителі знають, яку важливу роль для комфортабельності і керованості автомобілем грають амортизатори підвіски. Але в автомобілях такі елементи можуть розташовуватися також і в самому кузові - наприклад, амортизатор кришки багажника, капота або задніх дверей у великих позашляховиків, кросоверів або мінівенів.

Особливо варто відмітити, що саме амортизатор задніх дверей, а також кришки багажного відділення доставляє безліч турбот господареві автомобіля, бо часто виходить з ладу. Сьогодні ми розберемося, як правильно підібрати нові амортизатори багажника з подальшою їх установкою на машину, а прийнявши правильне рішення купити амортизатор багажника в Oisauto, водії можуть бути впевнені в надійності, функціональності і довговічності даного пристрою.

Види амортизаторів

На відміну від своїх побратимів в автомобільній підвісці, амортизатори задніх дверей, багажника і капота - це дуже ніжні механічні елементи. Вони вимагають до себе постійної уваги і дотримання експлуатаційних правил, хоча використовуються трохи менше тих, що гасять нерівності дорожнього полотна. Такі амортизатори відрізняються за типом і наповненню робочої речовини.

За типом амортизації

Конструктивно амортизатори кришки багажника можна розрізняти по типу демпфірування:

  • Гідравлічні амортизатори, які сповільнюються різко. Встановлюються вони вниз штоком.
  • Динамічні, плавно сповільнюючі амортизатори. Можуть монтуватися в будь-якому зручному напрямку.

По типу робочої речовини

По наповненню робочої речовини можна виділити наступні:

  • Амортизатор газовий - відрізняється великою надійністю і тривалим експлуатаційним терміном.
  • Амортизатор газо-масляний. Більш економічний варіант, але погано реагує на різке зниження температури.
  • Амортизатор  масляний. Найбільш універсальний варіант. Має середні експлуатаційні властивості плюс недорогий за ціною.

На що звернути увагу при виборі амортизатора

Якщо задні двері автомобіля або багажник знаходиться в зоні найбільш частої експлуатації, то кришка капота не використовується тривалий час. Особливо це стосується надійних автомобілів, в яких заглядають в моторний відсік тільки, щоб замінити масло.

Але тут є один нюанс, який відноситься більше до експлуатації кришки капота взимку. Різна робоча речовина амортизаторів може неоднозначно реагувати на низькі температури, стаючи більш в'язкою. Тому перед тим, як вирішувати свої справи в моторному відсіку, краще максимально прогріти силовий агрегат. Якщо ж вам потрібно перевірити рівень оливи перед запуском двигуна, то відкривайте капот акуратно, не роблячи різких рухів. Нехтуючи цим, ви можете «вбити» амортизатори капотної кришки.

Перш ніж почати вибирати амортизатори кришки багажника або задніх дверей, потрібно простудіювати мануал по експлуатації вашого транспортного засобу. І тут не має значення, яке наповнення в них мається на увазі: масляне або газове, повинні бути враховані деякі особливості:

  • Інтенсивність, з якою експлуатується кришка багажника або задні двері.
  • Наскільки суворі зими в вашому регіоні.
  • Наскільки відповідає обраний елемент технічним вимогам, описаним в інструкції по експлуатації автомобіля.
  • Вага, яку амортизатор повинен без зусиль відпрацьовувати. Чим більше мається на увазі навантаження, з тим більшою виштовхуючою силою необхідно вибирати механічні елементи.

Найзручніший і оптимальний варіант підбору амортизаторів задніх дверей або кришки багажника по електронному каталогу автомобільних запчастин. Нехай це і вийде дорожче, зате ви отримаєте гарантію того, що куплений товар був випущений перевіреним виробником. На ринку умільці йдуть на різні хитрощі, щоб заманити покупців. Наприклад, переклеюють логотипи і упаковують невідомий товар в красиві знайомі коробки.