Що таке авторські тури і причини їх популярності

До недавнього часу було два найпростіших способу відправитися в подорож: купити готовий тур в агентстві або спланувати все самому. Пакетні тури гарні, коли не хочеться нічого вирішувати і хочеться багато яскравих вражень, а в самостійний тріп краще пірнати з товстим запасом фінансів.

Що зробили авторські тури? Знайшли гармонію: насиченість, глибина занурення і нестандартність самостійних подорожей плюс готова програма по унікальному маршруту з гідом-провідником. Відчути всі всі переваги даного відпочинку ви зможете замовивши на https://author-tour.com.ua/tour?areaid=karpati захоплюючий авторський тур по мальовничим цікавим куточкам Карпат. 

Хтось вибирає лакшері, комусь хочеться більше життя, і в хід йдуть хостели і каучсерфінг, а когось тягне на екзотику. Не у кожного є сили і час, щоб спланувати вау-подорож, а їхати одному навмання в деякі місця страшнувато. Але наповнити відпочинок незвичайними враженнями до країв хочеться всім. 

Як з'явилися авторські тури

Інтернет дозволив подорожувати простіше і довше. Купівля квитка і бронь в готелі - справа пари кліків, а роботу можна вмістити в одному ноутбуці. Людей, які виїжджають на довгі місяці, стало помітно більше. Потрапляючи в новий регіон надовго, повертаючись туди знову і знову або навіть перебираючись назовсім, такі мандрівники набираються досвіду, дізнаються про місця, яких немає в путівниках, заводять друзів серед місцевих, вчать мови і захоплюються культурою.

Нові кочівники серед усіх можливостей світу вибрали пригоди, і деякі з них зрозуміли, що можуть зробити подорожі якісно іншими для всіх. Особливо для тих, хто, побачивши фотографії унікальних місць планети, більше не може спати спокійно.

Що таке авторський тур

Це поїздка, яку організував без залучення великого туроператора більш досвідчений мандрівник. Спираючись на власне світовідчуття і досвід, автор пропонує приєднатися до його маршруту; такий тур - це більше, ніж просто дорога від однієї пам'ятки до іншої, це справжнє полювання за реальністю!

Невеликі групи і ретельне опрацювання маршруту дозволяє учаснику відчути себе головним героєм подорожі. Гід може приділити кожному максимальну увагу, і ви точно зможете взяти участь у всіх активностях, побачити і спробувати все найцікавіше. Від харизми автора, глибини його знань і здатності повести за собою залежить стане подорож відкриттям чи розчаруванням.

Не остання справа і технічна організація поїздки. Відсутність накладок, вміння швидко реагувати на ситуацію, міняти маршрут в залежності від погоди або бажання учасників додають очки в карму.

Чим такі тури відрізняються від звичайних

Пакетний тур в агентстві включає:

  • переліт,
  • трансфер до місця відпочинку,
  • оплачений номер у готелі,
  • медичну страховку і вбрання харчування,
  • в агентстві також допоможуть з оформленням візи.

Готові тури найчастіше пропонують курортний відпочинок зі стандартним набором розваг: готель -пляж - ресторан - дискотека або готель - горнолижка - ресторан - дискотека. Ви не зможете купити поїздку в нетуристичні місця з незвичайною активністю.

На місці вам запропонують вибрати екскурсії, або ви підете оглядати визначні пам'ятки самостійно, постійно повертаючись в один і той же готель.

Головна технічна відмінність авторського туру - до місця старту ви найчастіше добираєтеся самостійно, хоча винятки теж бувають. Зате зможете самі вибрати самий бюджетний спосіб або конкретну авіакомпанію.

Найчастіше медичну страховку, як і візу, доводиться робити самостійно. Трансфер з аеропорту і харчування варіюються в залежності від умов туру. Готелі, як правило, оплачені по всьому запланованому маршруту. Буває і розміщення в наметі. Тоді доведеться захопити екіпіровку; втім, гіди допоможуть з її вибором.

Головна емоційна відмінність - за всіма цими дивних місцях ви подорожуєте в невеликій групі від трьох чоловік. З одного боку, вам не потрібно просити друзів, які часто знаходять причини, щоб злитися, і ви можете сміливо їхати в поодинці; з іншого - може знадобитися якийсь час на адаптацію до нових людей. Але ми знаємо багато історій про те, як нові знайомі перетворилися на справжніх друзів, ну і про весілля чули - куди без них. Та й ділити витрати на невелику компанію завжди вигідніше, ніж платити всю суму в самостійну подорож.

Плюс на етапі, коли ви плануєте поїздку самі, вам просто може не вистачити навичок або часу, щоб дізнатися про самі незвичайні місця, а одного-двох тижнів відпустки не завжди достатньо, щоб зорієнтуватися на місці. До того ж на деякі екскурсії пускають тільки групами, часом від п'яти чоловік - організатори авторських турів беруть ці турботи на себе. А вже йти в екстремальну подорож без достатнього досвіду просто небезпечно - ви ж не знаєте, звідки вистрибне скажений ведмідь, а звідки - ігуана.

Авторські тури пропонують готовий маршрут по цікавим незаїждженими стежках. Це може бути подорож на джипах, гастрономічні пригоди, йога-тріп, похід в гори, яхтинг, велопохід, експедиція по арктичному узбережжю... Цей список можна продовжувати безкінечно!