Чи такий страшний вейпінг: чим відрізняються електронні сигарети від звичайних

Електронні сигарети і вейпінг в цілому, не дивлячись на численні нападки з боку ЗМІ і «експертів», що роблять гучні заяви про шкоду пара не підкріплені жодними реальними науковими дослідженнями, продовжують набирати колосальну популярність серед користувачів.

Багато в чому такий стан речей обумовлений тим, що саме в електронних сигаретах величезна кількість курців знаходить для себе справжній порятунок від згубної звички палити тютюн. У той же час, кількість тих, хто відмовився від куріння і перейшов на використання, нехай і не повністю безпечного, але хоча б менш шкідливого пара, могло б бути більше.

Частково проблема викликана тим, що у величезної кількості потенційних вейперів все ще є певні побоювання, через які вони постійно відкладають прийняття цього рішення, або ж зовсім від нього відмовляються. І якщо досвідченому користувачеві давно відомо, що пара від електронної сигарети заподіє йому в рази меншої шкоди, ніж дим від тліючих тютюну і паперу. То курці в більшості своїй залишаються під дією масштабної пропаганди, що приписує вейпінгу чи не всі смертельні гріхи. Тим часом, перехід на смачний пар дозволяє ще й помітно заощадити на шкідливу звичку, особливо це стосується тих, хто самостійно створює для себе рідини. Тим більше, що процес цей давно став максимально простим: достатньо лише купити відповідні ароматизатори і готову базу з необхідними характеристиками, широкий асортимент якої представлений тут https://cloudfall.com.ua/gotovaja-baza/.

В цілому, розвіяти побоювання курців досить просто. Необхідно лише розглянути кілька ключових особливостей електронних сигарет, про які відомо вже не перший рік.

Питання безпеки

Одне з найважливіших відмінностей рідини для електронних сигарет, яка згодом перетворюється на пару, полягає в тому, що в її складі повністю відсутні будь-які токсини. Справа в тому, що пар з рідини в вейп-пристрої утворюється під впливом відносно низьких температур. Для його появи рідину потрібно лише закип'ятити, в результаті чого пропіленгліколь і гліцерин в її складі почнуть випаровуватися. Причому, обидва зазначених компонента є досить поширеними в сучасній харчовій промисловості та давно вживаються чи не кожною людиною на планеті. Що ж стосується сигаретного диму, то він, як відомо, є продуктом горіння - хімічного процесу, що протікає при значно більш високих температурах. Саме з цієї причини в складі сигаретного диму (і це давно доведено вченими), міститься понад 200 надзвичайно шкідливих і небезпечних для організму сполук, близько п'яти десятків з яких викликають онкологічні захворювання. А ще сигаретний дим рясніє смолою - одним з основних продуктів горіння. І ця смола забиває собою чи не все, приводячи до утворення жовтого нальоту на зубах, забруднюючи тканини дихальних шляхів і легенів, провокуючи появу задишки та інших неприємних побічних ефектів. У парі від вейп-девайса смола не з'явиться ні за яких обставин. Єдині шкідливі речовини, які вченим вдалося відшукати в ньому - це формальдегіди, та й ті представлені в дуже скромних обсягах.

Питання звички

Ще один важливий момент, який відрізняє вейпінг від паління, полягає в тому, що електронна сигарета, всупереч поширеній думці, зовсім не викликає звикання або залежності. Взагалі, фізична прихильність людини до сигарети обумовлена ​​наявністю в її димі нікотину - потужного алкалоїду, який дійсно може викликати залежність. Лише пізніше з'являється залежність психологічна, яку вважають ще більш серйозною. Тим часом, якщо в сигаретах нікотин присутній в будь якому разі, нехай і в різних кількостях, то в вейп-пристрої його може навіть не бути, особливо якщо користувач вирішив відмовитися від вживання цієї небезпечної речовини. У продажу сьогодні представлена ​​велика кількість готових рідин і баз для самозамісу, в які не включено жодного міліграма цього алкалоїду, що робить вейпінг оптимальним вибором для тих, хто має серйозний намір відмовитися від шкідливої ​​звички.