Особливості дистанційного навчання школярів

Останнім часом багато батьків сходяться на думці, що домашнє навчання - це не утопія, а цілком доступна реальність, якщо підійти до питання грамотно і усвідомлено. І поки одні з них намагаються разом з улюбленим чадом самостійно освоїти шкільну програму, інші звертаються до онлайн-платформ в надії вибрати те, що ідеально підійде саме їх дитині.

Але чи дійсно подібні ресурси можуть повністю замінити традиційне отримання знань, а також які плюси і мінуси підстерігають дітей і батьків при такому форматі навчання? Відповіді на ці, та інші питання ви знайдете в сьогоднішній статті, а на сайті https://www.0532.ua/list/265885 ви дізнаєтесь як правильно обрати онлайн школу. 

Сучасна онлайн-освіта для школярів

Онлайн формат навчання вже успішно застосовується багатьма приватними школами. Дана методика дозволяє дитині отримати повноцінну освіту, але в режимі онлайн. При цьому успішність дітей не залежить від переїздів, подорожей, відряджень і інших обставин - програма навчання завжди стабільна, дитині не доводиться перебудовуватися і звикати до нових правил, вчителів, системи оцінок.

Онлайн-навчання може бути повноцінним (повністю замінює звичну освіту) або курсовим (вивчення окремих предметів онлайн). Багато батьків використовують курсове навчання, самі того не підозрюючи, мало не з народження. Яскравий приклад: навчальні мультфільми, ігри, за допомогою яких діти вивчають кольори, форми, алфавіт і рахунок.

Повноцінна онлайн-освіта можлива навіть з першого класу. Але батькам потрібно розуміти, що першокласникові в перший час потрібна допомога для придбання певних знань і навичок для подальшого самостійного навчання.

Як здійснюється навчання в онлайн-форматі?

Онлайн-освіта доступна для будь-якої дитини. Особливо такий формат підходить дітям, які будують професійну спортивну, творчу кар'єру або вибирають домашнє навчання за станом здоров'я, а також тим, хто хоче закінчити школу екстерном при цьому отримавши якісну освіту.

При дистанційному навчанні у дитини немає можливості знаходитися в класі, де є наочні матеріали для навчання. Тому в онлайн-освіті важливо, щоб формат навчання відповідав можливостям дитини по засвоєнню інформації. Вибирайте онлайн-школу, в якій програма навчання надається в різних форматах: аудіо, відео, текстові завдання, опорні конспекти, таблиці, схеми. Також у дитини повинна бути можливість повторного перегляду уроків з функцією вибору швидкості відтворення. У цьому перевага онлайн-освіти перед звичним способом навчання, де вчителі не повертаються до учнів, які не зрозуміли матеріал.

Дистанційно можна вивчати абсолютно всі предмети. Що стосується таких предметів як фізкультура, музика, праця, то компенсувати навички, які дає звичайна школа, можна за допомогою спортивних і творчих секцій. На YouTube каналах дуже багато добірок спортивних занять для школярів. Багато сучасні діти вже самостійно звертаються до різних хостингам для отримання необхідної інформації. Сьогодні віддалено можна навчитися лагодити техніку, шити, малювати завдяки відео уроків, які є у відкритому безкоштовному доступі.

В онлайн-школах система оцінок прозоріша, завжди є персональна зворотний зв'язок. У звичайних школах у батьків немає можливості відстежити відповідність викладається з річним навчальним планом. При дистанційному навчанні батько завжди може бути залучений в процес, може відстежувати і контролювати освітню програму.

У стандартної форми навчання також є свої плюси. Звичне навчання в школах дає дітям не тільки освіту, а й можливість спілкування з однолітками, діти знаходяться в суспільстві, вчаться поводитися правильно в тих чи інших ситуаціях, пристосовуються до життя за рахунок позитивного і негативного досвіду, вчаться приймати рішення, відповідати за свої вчинки .

Перехід на повну онлайн-освіту не може замінити спілкування з однолітками, тому батькам необхідно забезпечити своїм дітям сприятливе середовище для всебічного розвитку.