Чому електронні книги кращі і зручніші за паперові

З 2007 року спостерігається стрімке зростання ринку електронних книг. У цей час починають з'являтися перші рідери з екранами, виконаними за технологією «електронного чорнила». Користувачі високо оцінили це технічне досягнення, і в даний час такі книги все частіше замінюють традиційні паперові.

Електронна книга (рідер або читалка) - це пристрій, що відноситься до групи вузькоспеціалізованих планшетних комп'ютерів, що дозволяє читати, переглядати, редагувати і зберігати документи. Від звичайного планшета електронна книга відрізняється більш тривалим часом автономної роботи, а також особливим екраном, зробленим із застосуванням технології E-link ( «електронного паперу» або «електронного чорнила»). 

Багато сучасних рідерів оснащені сенсорними екранами, що робить використання таких пристроїв ще більш зручним. На сьогоднішній день значна кількість людей переконались у тому, що художня література в електронному форматі набагато краще читається, окрім того сучасні рідери дозволяють не тільки читати книги, а й слухати музику і радіо, сидіти в Інтернеті, грати в нескладні ігри, а також завантажувати книжки прямо в пристрій. До речі, на сайті pocketbook.ua. представлено широке різноманіття прози і поезії, детективів, фантастики, фентезі, комікси, трилерів, пригодницької, гумористичної, та іншої літератури на любий смак. Саме завдяки електронному формату ви отримаєте ще більше задоволення від читання!   

Основні переваги електронної книги перед паперовою

  • Рідери відрізняються портативністю і компактністю. Їх пам'ять дозволяє зберігати в собі величезні бібліотеки. Таким чином, всі потрібні книги завжди будуть у вас під рукою. Можна забути про об'ємні словники і енциклопедії, все необхідне буде укладено в одному невеликому пристрої. Електронну книгу зручно взяти з собою в дорогу, а в нудною черзі вона стане найкращим способом скоротати час.
  • Електронна книга дозволяє читачеві на свій смак налаштовувати параметри відображення тексту. Тобто можна вибирати гарнітуру шрифту, збільшувати або зменшувати текст. Це дуже зручно для людей, у яких проблеми із зором. Можна просто збільшити розмір шрифту і не мучитися, розбираючи дрібні букви. Користувач отримує інформацію в зручному для нього вигляді. На жаль, паперові книги не можуть надати людям таку можливість - тут все залежить від волі видавців.
  • Електронна книга зручна в плані навігації. В тексті можна робити закладки та примітки, здійснювати переходи за гіперпосиланнями, а завдяки функції пошуку можна швидко знайти потрібну інформацію. Також рідери оснащені особливими програмами-синтезаторами мови, які можуть озвучувати книги.
  • Ціновий аспект. Зазвичай книги в електронному варіанті коштують дешевше, ніж в паперовому. Тому рідер дозволяє добре заощадити. А є і книги, які взагалі надаються користувачам безкоштовно.
  • Мультифункціональність і оперативність отримання потрібної інформації. Рідер можна підключити до Інтернету, а це значить, що будь-яку книгу можна отримати в будь-який момент. Немає необхідності йти в книгарню або в бібліотеку, достатньо лише закачати файл на свій пристрій.
  • Безпека для здоров'я і турбота за довкілля. Електронні книги повністю безпечні для людей, хворих на астму та алергію. На відміну від друкованих книг вони не накопичують паперовий пил. Також електронні книги допомагають зберігати лісові масиви, адже для їх виробництва не потрібно деревина.

PocketBook - високотехнологічний гаджет для навчання і розваг

Сучасні електронні книги читають безліч форматів електронних документів. Вони дають користувачам можливість самостійно регулювати частоту оновлення екрану, налаштовувати роботу акумулятора. У багатьох ридерах встановлено відразу кілька програм для читання, і користувач може вибрати найбільш зручну для себе.

Деякі електронні книги просто вражають уяву. Наприклад, пристрої, які створені по OLED-технології і оснащені спеціальними гнучкими екранами. З останніх новинок це книга eRoll, яку можна згорнути в трубочку і покласти в спеціальний футляр. Такий пристрій нагадує звичайний паперовий журнал, і його завжди можна носити з собою, хоч в кишені, хоч в сумочці.

І на завершення зазначими, що інформація надана з сайту Pocketbook, на якому можна по найкращій ціні придбати електронні книги відомих виробників.