Світлодіодне освітлення та його найважливіші переваги

Порівняно з традиційними лампочками, світлодіодні працюють набагато довше: середній термін їх служби становить 30 000 годин, а у випадку промислових світильників — до 100 000 годин.

Еволюція засобів освітлення

Спочатку люди використовували для освітлення своїх будинків вогонь. Пізніше були свічки та гасові лампи, і нарешті з’явилися лампочки, які функціонують за рахунок нагрівання вольфрамової спіралі. Оскільки таке рішення має низький рівень енергозбереження, продовжились пошуки інших методів для ефективного та економічного освітлення будинків та вулиць.

Останнім часом все більшої популярності набирають світлодіодні технології. Хоча вони відомі вже кілька десятиліть, однак набули поширення після винаходу синіх діодів з подальшим використанням їх в елементах освітлення. Світлодіодне освітлення від LedFactor — це висока якість за помірною ціною.

Що таке світлодіод

Світлодіодне освітлення базується на явищі електролюмінесценції, яке можна широко визначити як перетворення електричного струму безпосередньо у світло. Хоча існує багато типів діодів, усі вони виконують своє завдання завдяки напівпровідникам, що складаються з двох шарів. Перший містить багато електронів, а другий — так звані отвори. Після підключення електричного струму електрони з першого шару перескакують на другий, генеруючи надлишкову енергію у вигляді світла.

Відсутність фільтрів

Однією з переваг світлодіодної технології, що використовується в освітлювальних приладах, є можливість отримання будь-якого кольору світла без необхідності встановлення додаткових фільтрів, які перетворюють біле світло в червоне, синє або зелене. Це стало можливо завдяки отриманню світла певної довжини хвилі, яку можна змінювати за допомогою конструкції діода та використовуваних у ньому матеріалів. Це є великою перевагою, враховуючи той факт, що фільтри зменшують інтенсивність світла. Для отримання білого світла використовуються синій діод і люмінофор, що дозволяє досягти відповідного кольору.

Найчастіше джерела освітлення ділять на три групи:

  • тепле біле світло;
  • нейтральне біле світло;
  • холодне біле світло.

Економність та довговічність

Порівняно з традиційними лампочками, світлодіодні працюють набагато довше: середній термін їх служби становить 30 000 годин, а у випадку промислових світильників — до 100 000 годин.

Переваги світлодіодного освітлення, безумовно, включають його екологічність та економічність. Ці світильники суттєво сприяють зниженню рівня вуглекислого газу, а також працюють із значно більшою енергоефективністю, порівняно зі звичайними лампами розжарювання. Оскільки світодіодні світильники споживають менше електроенергії, то придбавши їх у LedFactor, ви значно зменшите суми у ваших рахунках за електроенергію.