Ефективні поради по підготовці школярів до ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання може вплинути на майбутнє школярів, які планують перекваліфікуватися в студентів і продовжити здобувати освіту.

Це свого роду комплексна оцінка отриманих в процесі навчання знань. Отримати хорошу оцінку з того чи іншого предмету не так просто, і без якісної підготовки просто не обійтися, а допоможуть вам у цьому пропоновані на сайті https://knigi-zno.com.ua підручники з української літератури і інших предметів 

ЗНО - це зовнішнє незалежне оцінювання у вигляді тестів. Його зобов'язані здати всі випускники шкіл в Україні, які планують вступати до вищих навчальних закладів. Експерти підготували кілька порад, які допоможуть побудувати підготовчий процес таким чином, щоб отримати бажаний прохідний бал. 

Готуємося до ЗНО: використовуємо ефективні і сучасні методи

Батьки не менше дітей стурбовані майбутнім ЗНО, тому прагнуть всіма способами допомогти своїй дитині здати ці тести і мотивувати її до серйозної підготовки. Незважаючи на те, що до цієї події ще кілька місяців, починати підготовку потрібно якомога раніше. У підсумку ви зможете зробити це спокійно і без зайвих стресів. Результат тестів - це не просто прохідний бал, це можливість вступити до престижного вузу.

Завдання батьків №1 - пояснити дитині, що люди, які досягли висот, прагнули отримувати знання все життя і завжди пізнавали щось нове.

Насправді, звичайно ж, рад, які сприятимуть ефективній підготовці дуже багато. Ті поради, про які ми розповімо, зацікавлять, в першу чергу, батьків і допоможуть їм зрозуміти важливість підготовки і організувати підготовчий процес.

  • Готуватися - обов'язково. Не можна успішно пройти тестування без додаткової підготовки, покладаючись тільки на знання, отримані по ходу навчального процесу. Шкільні оцінки далеко не завжди відображають об'єктивний рівень знань. Щоб переконатися в цьому, відкрийте завдання за минулим ЗНО, щоб побачити реальну картину.
  • Не відкладайте. Вам потрібно «підняти» матеріал, який вивчався в п'ятих або шостих класах, тому до одинадцятого в пам'яті мало що залишилося. А якщо ми говоримо про літературу, то, погодьтеся, що за «одну ніч» все прочитати неможливо. Для того щоб переглянути всі твори, потрібно багато часу. Хоча навички швидкочитання в рази спростили б цю задачу.
  • Режим підготовки - це важливо. Готуватися до будь-якого предмету потрібно систематично. Дотримання графіка дасть можливість не лінуватися, контролювати успіхи і визначати теми, які даються складніше.
  • Проходьте тести. Дуже багато тестів. Таким чином, учень не тільки наб'є руку, але стане більш впевненим. Визначити поточний рівень знань допоможуть тести з минулих ЗНО. Завдяки цьому буде легше побачити помилки і зрозуміти, на що потрібно звернути увагу.
  • Конспектуйте. Завдяки конспекту вивчений матеріал буде в одному місці, тому спростить завдання знайти потрібну тему і повторить її. Це буде особистим конспектом дитини, де він зможе виділяти кольором, підкреслювати, що зазвичай в школах забороняється.
  • Відео-уроки і фільми. Сьогодні в мережі можна знайти багато уроків, в яких у цікавій та інформації, що запам'ятовується формі викладається матеріал. Зазвичай такі відео займають не більше 10-ти хвилин, що спрощує процес засвоюваності і не розсіює увагу.

Ще років десять тому випускники могли тільки мріяти, про те, щоб готуватися до іспитів по інтернету, тому витрачали нескінченну кількість часу на бібліотеки. Але завдяки сучасним технологіям можна швидко і ефективно підготуватися до вступу до вузу.

Шановні батьки, ми сподіваємося, що перераховані вище поради допоможуть правильно побудувати процес підготовки до ЗНО і в підсумку скласти тести на високий бал. Мотивуйте дитину, вселяйте в неї впевненість, запишіть на навчальні курси, які допоможуть впоратися з обсягом інформації, заохочуйте - і в підсумку ви разом зможете пройти цей шлях і отримати бажаний результат.