Натуральна молочна продукція - основа правильного зимового харчування

Чим ближче до зими, тим менше у людини стає запасів вітамінів, які були накопичені за літньо-осінній період сонячних ванн, свіжих овочів і фруктів. Тому в цей період так важливо дотримуватися збалансований режим харчування, основою якого може стати свіжа і натуральна молочна продукція.

Сезонність так чи інакше впливає на раціон, незважаючи на можливість купити в сучасних супермаркетах практично будь-які продукти в будь-який час року. І все ж, влітку на столах більше зелені, фруктів і ягід, восени переважають свіжі овочі, взимку - заготовки з урожаю.

Дієтологи нагадують, що в холодну пору року людині потрібні вітаміни, антиоксиданти і білок, щоб бути здоровим і відчувати себе бадьорим. Наприклад, дефіцит вітаміну D може призвести до порушення сну, нестача кальцію послабить кістки, відсутність в раціоні продуктів з корисними бактеріями знизить імунітет.

Молочні продукти - відмінне джерело білка, необхідного взимку, інших мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Звичайно ж, це за умови належної якості, і саме таке гарантує торгова марка БІЛОЗГАР, на сайті bilozgar.ua ви зможете детальніше дізнатися про цього виробника  різноманітних сирів, вершкового масла і іншої якісної молочної продукції.

Так, натуральне молоко містить більше 50 хімічних елементів, серед яких - залізо і калій, фосфор, магній, кальцій, вітаміни А, Е, Н, С, В1, В6 і В2, РР і D, незамінні амінокислоти лізин, лейцин, метіонін, аргінін і інші. Лактоза, що міститься в молоці  є хорошим джерелом енергії, стимулює нервову систему, нормалізує кишкову мікрофлору, сприяючи збільшенню лактобактерій, покращує обмін кальцію в організмі.

Кисломолочні продукти в додаток до цього засвоюються значно краще, містять мікроорганізми, що володіють пробіотичними властивостями, містять більше вітамінів В6, В12. У невеликій кількості сиру людина отримує повноцінний білок з легкозасвоюваним кальцієм і фосфором. Цей продукт сприяє нормалізації холестерину. Сир - багате джерело кальцію і білка, який добре засвоюється, в ньому є вітаміни D, А, Е, РР.

Як правильно вибрати молочний продукт

Якщо хочете відчути всю користь молока, то віддайте перевагу сільському молоку. Після покупки його краще прокип'ятити, тому що фермерські корови або кози не застраховані від хвороб.

Якщо немає можливості купити натуральне молоко, то вибираючи в магазині, зверніть увагу і на тип обробки молока. Краще взяти пастеризоване молоко (термічна обробка молока в межах від 63 ° С), аніж стерилізоване (прокип'ячене), де вбиті всі корисні речовини.

Зверніть увагу, щоб на упаковці було зазначено, що молоко «добірне незбиране». Це означає, що напій зроблений з кращої за мікробіологічними показниками сировини і від постійних перевірених господарств.

Вибираючи кефір, вивчіть дату випуску і відсоток жирності продукту. Не купуйте старий кефір і з маленьким відсотком жирності (менше 2,5%). У такому продукті практично немає нічого корисного.

Якісний сир має білий колір, з легким кремовим відтінком. Якщо маса білосніжна, то продукт знежирений. Хороший сир має нейтральний смак, з невеликою кислинкою. Якщо відчувається гіркота, то маса прострочена.

При виборі йогурту вивчіть його склад, дату випуску і термін зберігання. «Живі» йогурти зберігаються не більше трьох днів. Кількість корисних бактерій в йогурті вже на другий день зменшується на 50 відсотків. У складі якісно продукту повинно бути молоко, вершки, біфідобактерії та йогуртна закваска.