Кому і коли дарують гортензію

Дивовижні, повітряні і ажурні суцвіття гортензії завжди хвилювали людей своєю свіжістю і вишуканим виглядом. Дарувати гортензію жінці завжди приємно - будь-яка дама буде просто в захваті від такого чудового презента. З цих квітів можна складати як монобукети, так і збірні композиції - вони однаково самодостатньо виглядають і в тому, і в іншому варіанті.

Символіка гортензії

Суцвіття гортензії в залежності від сорту можуть бути від 8 до 20 сантиметрів в діаметрі. На їх пишність і насиченість кольору впливають умови зростання і особливості грунтового складу. Збираючи гортензію в букет, можна отримати пишну, насичену кольором і повітрям композицію. Однак в будь-якому випадку він вийде ніжним, оригінальним і вишуканим. У цьому ви зможете переконатися, замовивши тут https://kvitka.kh.ua/cvety/gortenzii ці та інші квіти поштучно або оформлені в чудові букети і квіткові композиції.  

З давніх-давен люди асоціювали квіти гортензії з чистотою, добірністю, любов'ю, скромністю і невинністю. Ця квітка не створює враження яскравої індивідуальності і не відволікає на себе увагу. Вона здатна підкреслити іншу флору в букеті, красу і витонченість жінки, якій подарована композиція. Гортензія вважається символом добродушності, вона дарує тепло, заряджає позитивною енергією навколишній простір і людей, наповнює радістю і легкістю.

Якщо букет гортензії стоїть в будинку, він може погасити будь-який назріваючий конфлікт, подарувати домочадцям відчуття комфорту і спокою. За допомогою цієї рослини дуже легко зав'язати дружбу, показати людині, наскільки вона вам доріга і які теплі почуття ви до неї відчуваєте. Можна сказати, що гортензію багато хто вважає дипломатом в світі флори.

За твердженнями езотериків, гортензія вважається суто жіночою квіткою, що дарує жінкам упевненість в своїх силах і мужність. Особливо люблять цю квітку дбайливі господині, тому що ще один її символ - ощадливість. Гортензія легко допоможе господині зберегти і примножити гроші в будинку, вести ділові переговори, отримавши бажаний результат. Яку б справу не започатковувала власниця цієї квітки, вона обов'язково буде успішною!

Переваги гортензії

Грамотно вибравши квіти, можна створити справжній витвір флористичного мистецтва. Гортензії, букет з яких обов'язково виходить чудовим і ніжним, подарують масу позитивних емоцій і незабутні приємні враження.

Переваг цієї представниці флори для складання композицій безліч:

  • Ці рослини прекрасно поєднуються з іншими видами квітів. У композиції можна використовувати як царствені троянди, так і ніжні ранункулюси або півонії; гортензія однаково прекрасно буде виглядати як в тих, так і в інших варіантах.
  • Дарувати гортензії можна абсолютно з будь-яких випадків. Це може бути як несподіваний подарунок коханій жінці, так і шикарна композиція до весілля або ювілею.
  • Відносно економії букет гортензії просто ідеальне рішення. Ці квіти, при всій їх витонченість, коштують недорого. Тому для дарувальника цей варіант не буде накладним для гаманця.

Чудові і ажурні квіти довгий час зберігають свою свіжість. Досить один раз на день міняти у вазі з квітами воду, і букет буде вас радувати до 2-х тижнів.

За якими випадків можна дарувати гортензію

Навіть найпростіші і недорогі квіти можуть підняти дівчині настрій, налаштувати її на романтичний і позитивний лад. Що вже говорити про таку неземну красу, як чудовий букет гортензій!

З точки зору астрології, гортензія підходить знаку зодіаку Овен. У давні часи в країнах загадкового Сходу цю квітку вважали символом кокетства і мінливості - суцвіття можуть раптово змінювати своє забарвлення з практично синьої до блідо-блакитної, майже білої.

Дарувати букети з гортензії можна з найрізноманітніших приводів:

  • на перше і будь-яке наступна побачення;
  • на заручини;
  • нареченій в якості додаткового подарунка до основного;
  • мамі, дружині, сестрі, тітці, бабусі, колезі до 8 березня;
  • на день народження будь-якій жінці;
  • до Дня всіх закоханих коханій дівчині або жінці.

Гортензія блакитного кольору прекрасно виглядає в композиціях з бузком, ірисами, фіалками. Пухнасті білі квіти найкраще поєднувати з тюльпанами, ліліями, орхідеями. Рожеві суцвіття стануть відмінним доповненням до букетів з троянд, червоних гвоздик і тюльпанів. Найдивовижніше, що гортензія може відмінно поєднуватися з польовими квітами, цей варіант додасть букету легкість, жвавість і свіжість.

Щоб порадувати кохану і рідну людину, як виявляється, не потрібно витрачати багато грошей і часу. Якщо ви по дорозі з роботи зайдете в квітковий магазин або замовите з доставкою додому букет гортензій коханій жінці або мамі - це буде найкращим і несподіваним подарунком з усіх можливих!