Бонсай в інтер'єрі: селимо і доглядаємо за японським дивом

Жоден будинок не обходиться без живих рослин, адже вони не тільки прикрашають інтер'єр, але і забезпечують його киснем, створюють атмосферу живої природи і відчуття затишку. Але в гонитві за ковтком свіжого повітря не варто розставляти вазони у кожному кутку і, тим самим, створювати хаос. Краще вибрати одну або кілька рослин і грамотно розмістити їх в призначених місцях.

Для цієї мети прекрасним вибором стане мініатюрне кімнатне дерево японської культури - бонсай! Але це не тільки символ традиційного східного стилю, це дерево може стати прекрасним акцентом навіть в сучасному інтер'єрі, додати свіжості і натуральності серед бетонних стін і штучного декору, а бонсай купити по найкращій ціні ви зможете в інтернет-магазині hibox.com.ua.

Інтер'єрні рішення

Насправді, дерево бонсай буде відмінно виглядати в будь-якому приміщенні і інтер'єрі - як у класичній вітальні, так і в сучасних дизайнерських кухнях чи передпокоях. Але, все ж, є деякі правила, при дотриманні яких це диво природи буде виглядати краще за все. Отож, що потрібно знати?

  • Так як японський стиль - один з різновидів мінімалізму, то ця рослина відмінно виглядатиме в мінімалістичному дизайні,  не переповненому декоративними деталями і не обтяженому яскравими акцентами. Таким чином, міні-дерево стане головною прикрасою кімнати і основним джерелом захоплення.
  • Також ці мініатюрні дерева люблять контраст навколо себе, тому кімнати з поєднанням чорних меблів і білих стін або ж темних підлог і світлих покриттів стануть прекрасним місцем розташування для них. Крім темного і світлого можна також комбінувати яскраві і соковиті відтінки.
  • Що стосується меблів, то в приміщенні, де ви плануєте розташувати рослину краще використовувати більше натуральних матеріалів. Максимум простоти і натуральності - це основне правило для створення гармонійного інтер'єру з використанням японського бонсай в якості прикраси.

Секрети догляду

Ці карликові декоративні дерева тільки на вигляд здаються такими невибагливими, насправді ж, догляд за ними, то ще мистецтво - цікаве і непросте, як і вони самі.

  • Щоб запашний вигляд не залишав рослину, потрібно чимало зусиль і часу. Поливати її потрібно виключно відстояною, а в ідеалі фільтрованою або дощовою водою кімнатної температури до появи води з дренажних отворів. Періодичність залежить від міри висихання грунту, тому за цим потрібно ретельно стежити.
  • У період активного росту дерево слід підживлювати добривом, яке призначене саме для цього виду. Але все не так просто, і якщо воно знаходиться в спокої, хворіє або просто неважливо виглядає - добриво може стати справжньою отрутою.
  • Догляд за мініатюрним дивом природи також передбачає регулярну роботу над підтриманням його фори в належному вигляді. Ця процедура включає підрізання, пересаджування, зв'язування дротом окремих гілок і т.д.

Але самостійно ці маніпуляції проводити складно, тому приблизно раз або два на рік (в залежності від виду рослини) доведеться звертатися за допомогою до фахівця.