Пошуковий маркетинг SEM і його основні завдання

Маркетинг в інтернеті вже протягом 5-ти років показує себе як робочий інструмент залучення клієнтів. Так, змінюються стратегії, підходи і тактики. Але по зростанню конверсії і продажів пошуковий маркетинг або SEM впевнено тримає лідерство.

Нюансів вибудовування такої рекламної стратегії багато. Наприклад, важлива готовність до планомірної роботи команди і розуміння того, що результату від рекламних зусиль сьогодні-завтра не буде. Але він обовязково проявиться в найближчій перспективі за умови комплексного грамотного підходу, тут ви дізнаєтесь про діяльність студії АПЕЛЬСИН досвідчені фахівці якої успішно застосовують найпередовіші ефективні технології комплексного просування сайтів. 

Що таке SEM і навіщо він потрібен

SEM Search Engine Marketing в перекладі з англійської мови як раз і означає «пошуковий маркетинг». Іншими словами, це стратегія використання інтернет-реклами в пошуковій видачі, яка допомагає користувачам знайти найбільш підходящий під їх запит сайт. SEM полягає в генеруванні платного трафіку з інших джерел - контекстної реклами і соціальних мереж. При такій стратегії часто використовується модель pay-per-click (PPC) - оплата просування по кількості кліків користувачів.

Розглянемо завдання, які успішно вирішує пошуковий маркетинг:

  • Залучення "теплих" клієнтів, які вже зацікавлені в продукті або послузі. Адже вони вводять конкретний пошуковий запит і шукають певний товар або послугу.
  • Збільшення якісних характеристик сайту, яке досягається через SEO-оптимізацію - елемент SEM-стратегії. Для пошукових систем важливо, щоб ресурси, які показуються, були технічно вивірені: візуальні, текстові або маркетингові помилки неприпустимі.
  • Поліпшення видимості сайту. В процесі роботи видимість ресурсу для пошукових систем буде зростати за рахунок збільшення трафіку, зміни поведінки користувачів і підвищення їх лояльності, а також появи нових зворотних посилань.
  • Зростання конверсії і продажів. Завдяки SEM залучається якісний трафік. А значить ті користувачі, які прийшли на сайт, готові купувати і охоче роблять це.
  • Охоплення аудиторії. Цей показник буде рости, оскільки як число нових пошукових запитів постійно збільшується. А значить і потенціал ємності цільової аудиторії практично не обмежений.
  • Перевага перед конкурентами. Search Engine Marketing (SEM) включає в себе не тільки вивід ресурсу на топові позиції в пошукових системах, але і опрацювання УТП і конкурентних переваг. Тому ймовірність того, що користувач клацне саме на ваше оголошення збільшується в рази.
  • Зміцнення бренду. Чим довше сайт в топі, тим вище стає впізнаваність бренду серед цільових аудиторій. Навіть якщо користувач з першого разу не перейшов за посиланням, він запам'ятає назву компанії або адресу сайту і при повторному перегляді згадає, клацне, зайде ознайомитися. І, якщо на сайті зручна навігація, розгорнута інформація і правильний контент, швидше за все купить.