Як вибрати більярдні аксесуари

Більярд - стратегічна гра, в якій важлива кожна дрібниця. Вона стає дуже популярним видом спорту, за яким проводять навіть міжнародні змагання найвищого рангу.

Для більярду потрібно ряд аксесуарів. Якісь із них є необхідними, якісь тільки доповнюють процес і обстановку. Давайте розглянемо найголовніші деталі, купити які можна в спеціалізованому інтернет-магазині https://billiard-mag.com/chekhly-tubusy-kofry-dlya-kijov/, саме тут пропонуються якісні чохли, тубуси, кофри для кия, і інші більярдні аксесуари від відомих виробників. 

Що потрібно?

Спочатку відзначимо одну важливу деталь. Перед тим як вибирати більярдні аксесуари, потрібно визначитися з розмірами кімнати і столу. Це буде одним з найголовніших чинників.

Більярдні кулі можуть відрізнятися з урахуванням типу гри: пул або російський більярд. Комплект для другого варіанту включає п'ятнадцять пронумерованих білих куль і один кольоровий - биток. Їх розміри відрізняються з урахуванням габаритів стола. Кулі для пулу - комплект, в який входить один білий биток і п'ятнадцять пронумерованих. Їх стандартний діаметр становить 57,2 мм. Що стосується якості, то еталоном в даному відношенні можуть вважатися бельгійські кулі.

Необхідний аксесуар - це кий. Його розміри будуть залежати від розміру столів і ваги куль. У продажу можна знайти укорочені варіанти, які дають можливість установки столу більшого розміру в компактне приміщення. Моделі відрізняються в залежності від кількості складових частин. Якщо кий буде застосовуватися в одному приміщенні, він може бути цілісним. Однак якщо ви плануєте грати в різних клубах, потрібно двоскладова модель. Такий кий істотно зручніший в транспортуванні, а ризик зламати його набагато нижче.

Трикутники відрізняються за кількістю куль, для яких вони призначаються. Також вони можуть виконуватися з різних матеріалів. Зазвичай це дерево або пластик. Якість визначається не тільки матеріалами, а й конструкцією, а також технологією виготовлення.

Такий елемент, як крейда, здається незначним, але повноцінна гра без нього неможлива. Він не дозволяє кию зісковзувати при ударі і дає можливість управляти битком. Крейда відрізняється за кольором. Це пов'язано з тим, що при грі брудниться сукно. Щоб це не було помітно, краще, щоб колір більярдної крейди відповідав кольору сукна.

Найбільш необхідні в більярді засоби для догляду - покривала для більярдних столів, а також щітки, призначені для чищення сукна. Для максимального продовження терміну експлуатації потрібно регулярно очищати стіл від крейди за допомогою спеціальної щітки. Поверхня також повинна пилососитись м'якою насадкою 1-2 рази в тиждень з урахуванням того, наскільки часто і активно вона експлуатується. У перервах між іграми потрібно накривати стіл спеціальним чохлом, який захистить його від дії вологи і попадання пилу.

Догляд за столами передбачає своєчасну заміну сукна. Важливо робити це вчасно, інакше може виникнути необхідність в дорогому ремонті. Також рекомендується мати засоби для догляду за кулями і києм. Шафт кия очищається муфтою. Це спеціальний аксесуар, очищающий невеликі подряпини і забруднення, а також поліпшує ковзання. Також буде корисна формування, за рахунок якої можна надавати наконечнику кия округлу форму і покращувати шорсткість, щоб крейда краще утримувався. Кулі очищаються спеціальним полиролем або миються в мильному розчині.

Для комфортної гри важливо гарне освітлення. Тому необхідно підібрати якісні більярдні світильники. Кількість плафонів буде визначатися розмірами столу. Оптимальна потужність ламп становить 100 Вт.

Це ще не все аксесуари. Також існують рукавички, постери, годинник, брелоки, різні сувеніри і так далі. Їх вибір - це, скоріше, справа смаку і настрою.