Чому варто купити терасну дошку Woodwell

В процесі проектування заміського дому особливу увагу слід приділити терасі. Сьогодні ми поговоримо про те, які види матеріалу використовуються при облаштуванні цього архітектурного елементу, і чому варто купити терасну дошку Woodwell.

Матеріали покриття для терас з натуральної деревини завжди створювали додаткові клопоти. Щорічно дошку потрібно було перефарбовувати або покривати лаком, використовувати антисептики, а через кожні 5 років планувати капітальний ремонт покриття. В цілому, термін слубжи натуральної деревини - невеликий. Все змінилося, коли на ринку з'явився інноваційний матеріал - термомодифіковане дерево.

Компанія WOODWELL, про яку ви дізнаєтесь докладніше тут, пропонує найвищої якості терасну дошку, у каталозі на сайті woodwell.com.ua ви знайдете матеріал різних відтінків, розмірів і методу укладання на відкритих майданчиках. Вся продукція, а це найвищої якості терасна, фасадна дошка, садовий паркет, докоративні рейки, дошка для підлоги сертифікована і відповідають найвимогливішим європейським стандартам якості.

Особливості термодеревини

Ще в епоху Середньовіччя було помічено підвищення якостей конструкцій з дерева після повного видалення вологи і додаткових компонентів з деревних волокон. Матеріал, який використовували для побудови військових і торгових кораблів, висушували протягом 60 років. Такий стиль обробки дозволив отримувати прототип термодеревини.

Як відомо, основними ворогами дерева є волога і геміцелюлоза, що знаходиться в його шарах. Ці фактори, взаємодіючи, сприяють утворенню грибка і гниття. Якщо дерево обробити термічно в умовах вакууму, то його структура змінюється, а негативний вплив зовнішнього середовища зводиться до мінімуму. У висушеному вигляді дерево погано вбирає вологу, тому ймовірність виникнення цвілі зменшується, що підвищує його довговічність. Слід враховувати, що термодошка, створена з різних порід дерева, різниться за своїми характеристиками.

Основні переваги матеріалу

  • Плюсом використання терасної дошки з термодерева є її міцність і зносостійкість. Висока щільність дерева робить його стійким до механічних впливів - терасна дошка не розбухне, не висохне і не пожолобиться.
  • Стійкість до гниття дошки теж низька, що знижує ризик її займання.
  • Так як деревина після термічної обробки не схильна до гниття, то застосовувати захисних сумішей в процесі експлуатації не потрібно.
  • Варто зазначити що терасна дошка з термодеревини легка в монтажі, і  догляді.

Застосовуючи терасну дошку для обробки веранд, терас або альтанок, ви підкреслите свій статус і створите затишну атмосферу не тільки усередині будинку, а й у дворі. Високу ціну виробу окупає його довговічність і практичність, тому подібний вид обробки є кращим з пропонованих на ринку варіантів.